KOMO

HEPRO is in het bezit van een KOMO keurmerk. Dit is een keurmerk dat de kwaliteit van bouwproducten zoals kunststof producten waarborgt. KOMO is toonaangevend en volledig onafhankelijk. Niet alleen de kwaliteit van de producten wordt hierdoor gecontroleerd maar ook de processen en de systemen binnen een bedrijf. Om het KOMO keurmerk te krijgen moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan. HEPRO voldoet aan al deze voorwaarden een mag daarom het KOMO keurmerk voeren.

KOMO criteria en kunststof kozijnen

Het KOMO keurmerk geeft aan dat de volgende criteria bij HEPRO van toepassing zijn:

  • 10 jaar garantie
  • Gebruik van duurzame materialen
  • Gebruiksvriendelijke producten
  • Producten zijn inbraakwerend
  • Ervaren personeel
  • Kwaliteit wordt door een onafhankelijke partij gecontroleerd
  • De beste kunststof profielen worden gebruikt voor optimaal resultaat

Goede service & garantie

Het KOMO keurmerk geeft aan dat HEPRO kwalitatief goede producten produceert en monteert en ook dat HEPRO een goede service nastreeft. Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent. Voor meer informatie over dit keurmerk kunt u terecht op de website van KOMO. Wilt u geen appels met peren vergelijken, vraag dan altijd om de KOMO kwaliteitsverklaring. Dankzij dit keurmerk is kwaliteit gegarandeerd en bent u verzekerd van garantie op de geleverde producten.

KOMO en SKG-IKOB logo's
 

Hoe weet ik of een bedrijf een certificaat heeft?

Controleer altijd of een product, een bouwdeel, een proces of een dienst onder een geldige KOMO kwaliteitsverklaring wordt geleverd. Regelmatig gebeurt het namelijk dat partijen misbruik maken van de goede naam van KOMO.

Daarnaast worden KOMO kwaliteitsverklaringen regelmatig aangepast en vernieuwd. Het is daarom belangrijk na te gaan of u over de meest recente KOMO kwaliteitsverklaring beschikt. De database van KOMO-certificaten wordt continu vernieuwd. Alle geldige KOMO kwaliteitsverklaringen kunt u eenvoudig in de database van KOMO terugvinden. De certificatendatabase helpt u ook een KOMO-gecertificeerd bedrijf, product of dienst te vinden.

KLIK HIER OM NAAR DE DATABASE VAN KOMO TE GAAN

KOMO Attest

Een KOMO-attest is een kwaliteitsverklaring die de prestaties in het bouwwerk of een deel daarvan waarborgen, in ons geval de kunststof kozijnen en profielen. Deze prestaties omvatten alle aspecten in de toepassing t.a.v. het onderwerp die voor de bouw van belang zijn om kwalitatief hoogwaardige bouwwerken te realiseren en faalkosten te reduceren.

Ook is in een KOMO-attest aangegeven onder welke voorwaarden het betreffende bouwproduct, geschikt is voor de in de verklaring aangegeven toepassing. Uiteraard behoort het product, tevens te worden gemonteerd volgens de bijbehorende montagevoorschriften.

Een attest is eveneens een bewijs dat het bouwproduct, bouwelement of bouwsysteem in zijn toepassing kan voldoen aan de relevante Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit 2012. De kunststof profielen van HEPRO zijn onderworpen aan de KOMO attest op de specificaties die in het attest beschreven staan en goed gekeurd.

KOMO attest kunststof gevelelementen

Een KOMO attest voor kunststof gevelelementen omvat onder andere de toepassingsindicatie voor de verschillende windsnelheidsgebieden in Nederland. De windsnelheidsgebieden zijn in Nederland onder te verdelen in drie categorieën, namelijk:

Windsnelheidsgebied I: Omvat het Markermeer, de Waddeneilanden en Noord Holland ten noorden van de gemeenten Heemskerk, Uitgeest, Wormerland, Purmerend en Edam- Volendam.

Windsnelheidsgebied II: Omvat Groningen, Friesland, Flevoland, de overige Noord Hollandse gemeenten, Zuid Holland en Zeeland.

Windsnelheidsgebied III: Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord Brabant en Limburg.

KOMO windsnelheidsgebieden

De KOMO windsnelheidsgebieden hebben als doel de toepassingsindicatie weer te geven per windsnelheidsgebied in Nederland. Oftewel met de onderstaande tabel kunt u vaststellen tot op welke hoogte de kunststof kozijnen, deuren of schuifpuien van HEPRO gemonteerd mogen worden in de drie verschillende windsnelheidsgebieden. Binnen de tabel wordt er tevens onderscheid gemaakt in een bebouwde omgeving, onbebouwde omgeving en het kustgebied.

De Kunststof kozijnen van HEPRO zijn ontwikkeld op basis van deze test en voldoen allen aan de maximale PA waarde voor particuliere woningen tot en met de tweede verdieping (hoogte acht meter) in windsnelheidsgebied II. Bent u VVV’ er, een zakelijke klant of wilt u de kozijnen, deuren en schuifpuien buiten de gebieden of opgegeven hoogte monteren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Naast de vastgestelde hoogte en windsnelheidsgebieden heeft het KOMO keurmerk tevens een maximale hoogte en breedte afgegeven per type kozijn, kunststof deur of schuifpui. Zie onderstaande tabel.