Kunststof kozijnen onderhoud

PVC is een bijzonder veelzijdig materiaal. Het zorgt voor een uitstekende isolatie van ramen en deuren. Daarnaast hebben kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig. Deze onderhoudsvriendelijkheid is voor veel mensen een reden om over te stappen op kunststof. Uw heeft uitgebreide keuzemogelijkheden als het gaat om motiefjes zoals houtnerf en kleuren. Zo kunt u uw kunststof kozijnen eenvoudig aan uw wensen aanpassen. Bij HEPRO vinden we duidelijkheid voor de klant erg belangrijk. Daarom kunt u bij ons de kunststof kozijnen prijzen direct online berekenen. Zo hoeft u niet te wachten op een offerte en weet u gelijk waar u aan toe bent!

Kunststof kozijnen onderhoud

Kunststof kozijnen onderhouden tips

Het is belangrijk om uw kunststof kozijnen goed te onderhouden en daarom geven we graag enkele tips. Wij raden u aan om PVC profielen niet te reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan uw kozijnen beschadigen en de isolerende werking verminderen. Het hang- en sluitwerk van uw kunststof deuren en kozijnen heeft uiteraard ook onderhoud nodig. Wij adviseren onze klanten altijd om dit door een expert te laten doen. Dit geldt zeker voor draaikiepramen, schuifpuien en stolpdeuren.

Indien u ervoor kiest uw kozijnen door Hepro te laten plaatsen en een onderhoudscontract afsluit bij ons, verlengt u bovendien de fabrieksgarantie van 2 naar 10 jaar! Heeft u nog vragen over uw kunststof kozijnen, het onderhouden ervan of onze tips? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Kunststof kozijnen onderhoudsbeurt

PVC is een duurzaam materiaal, maar toch raden de experts van HEPRO aan om uw kunststof kozijnen een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Onze PVC profielen voor ramen zijn altijd uitgerust met een goed raambeslag waardoor uw kozijnen een lange levensduur hebben. Door af en toe te controleren of het beslag gesmeerd moet worden voorkomt u eventuele problemen. Uw kunststof kozijnen blijven door een jaarlijkse onderhoudsbeurt in perfecte staat zodat u er jarenlang van kunt genieten!

Kunststof kozijnen onderhoudsadvies

PVC is een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Voor uw kunststof kozijnen is het belangrijkste onderhoudsadvies dan ook: keep it simple! Regelmaat is belangrijker dan intensiteit. Grof geschut zoals schuur- en oplosmiddelen kunt u dan ook beter in de kast laten staan. Een zachte spons met water of sop is voldoende. Voor kunststof kozijnen geven wij verder altijd het onderhoudsadvies om niet droog te reinigen. Zo voorkomt u krassen op de PVC profielen en blijven uw kozijnen langer mooi. Het bovenstaande onderhoudsadvies geldt voor zowel gladde kozijnen als kozijnen met houtnerf-structuur en ColorTop®.

Let op! Schilder nooit uw PVC profielen. Dit zal onherstelbare schade aanbrengen aan uw deuren en kozijnen.