• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

HEPRO & Deceuninck: de kracht van recyclen!

Duurzaamheid staat centraal binnen HEPRO en bij Deceuninck voldoet het recyclen van PVC aan de hoogste kwaliteitseisen. Des te meer een reden voor HEPRO om te kiezen voor Deceuninck!

Deceuninck gaat een stap verder met recyclen!

De fabriek van Deceuninck staat in Diksmuide en is de grootste recyclefabriek in de Benelux. Jaarlijks worden er 2,3 miljoen ramen gerecycled wat overeen komt met 45.000 ton materiaal dat hergebruikt kan worden!

Deceuninck ontvangt dit materiaal allemaal vanuit afbraakfirma’s, installateurs, containerparken en inzamelaars. De start van een circulaire economie in de kunststof wereld! Hierdoor redt Deceuninck enorm veel materiaal waardoor er 90.000 ton minder Co2 uitstoot plaats vindt. Een win-win situatie!

                                

HEPRO recycled ook overgebleven PVC en levert dit aan bij Deceuninck. Tevens gaat HEPRO zo efficiënt mogelijk om met kunststof. De machine in de fabriek berekent de planning op basis van het aantal kozijnen die geproduceerd moeten worden aan de hand van de hoeveelheid profielen.

“De circulaire economie van Deceuninck levert jaarlijks een energiebesparing van 90% op, want het recyclen van kunststof levert minder energie dan nieuwe PVC te produceren.“

Er hoeft nu namelijk geen nieuw kunststof ontwikkelt te worden omdat het wordt hergebruikt. Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is voor het maken van een kunststof kozijn. 

Waarom kiezen Deceuninck en HEPRO voor een circulaire economie?

Deceuninck & HEPRO kiezen voor een circulaire economie. De voornaamste reden voor het kiezen van duurzaam ondernemen is het maken van een ‘greener place.’ Daarnaast is pvc een grondstof die zeer eenvoudig te recyclen is en daarnaast gaat het om een schaars product.

Wist u dat: kunststof kozijnen 10 keer hergebruikt kunnen worden zonder zijn mechanische eigenschappen te verliezen? De levenscyclus van kunststof kozijnen reikt hiermee een bereik van 350 jaar!  

HEPRO

Sandrino Vierstraete (Production Director bij Deceuninck Europe) geeft aan dat er nog een lange weg te gaan is. Vandaag de dag is recyclen in een groot deel van de markt nog niet ingeburgerd omdat men onvoldoende bewust is van de waarde en mogelijkheden van kunststof.

HEPRO stimuleert zijn klanten graag over de recycle kracht van kunststof! Dit doen wij door te kiezen voor het Phoenix kozijn!

                                    

 

HEPRO kiest voor het Phoenix kozijn!

Het nieuwste en duurzaamste kunststof kozijn in het assortiment van HEPRO is het Phoenix kozijn! Een strak model met het populaire blokprofiel voor een hedendaagse uitstraling van uw woning. Bent u van plan om uw gehele woning te verduurzamen? Kies dan gelijk voor het Phoenix kozijn! Liever een andere kleur voor uw kunststof kozijn? Geen enkel probleem! Bij HEPRO heeft u de keuze uit 215 RAL kleuren voor uw Phoenix kozijn!

Interesse in het Phoenix kozijn? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze adviseurs in uw regio.