• 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen productie - KOMO & SKG gecertificeerd
  • Kozijnen met montage - Volledige ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • VKG Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit van productie tot montage
  • 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

VKG NIEUWS: Kunststof kozijnen leverancier bij OPGELICHT?!

Gedupeerden voor duizenden euro’s opgelicht door KVH Nederland

De zoektocht naar een geschikte kunststof kozijnen leverancier startte online en uiteindelijk belande de gedupeerden op de bemiddelingswebsite Solvari. Via de website Solvari.nl vroegen ze verschillende offertes ter vergelijking aan. Uiteindelijk kozen de gedupeerden voor het bedrijf Kozijnen Van Haegen, ook wel bekend onder de naam KVH Nederland. Een adviseur maakte een afspraak aan huis om de situatie te bekijken.

“Kennis, vertrouwen en een zeer gunstig prijs”

De gedupeerden kregen bezoek van de adviseur die zichzelf voorstelde als William. De gedupeerden omschreven William als vriendelijk en vakbekwaam, hij wist veel te vertellen over de kunststof kozijnen en kwam met gedegen oplossingen. Na het opstellen van de offerte bleek dat naast zijn kennis, en het inmiddels gewonnen vertrouwen, er ook een zeer gunstige prijs werd gehanteerd voor de nieuwe kunststof kozijnen. Hierdoor besloten veel mensen de offerte te tekenen.

Een aanbetaling op kunststof kozijnen of een flinke korting voor vooruitbetaling

Na het tekenen van de offerte vraagt de adviseur om een aanbetaling rond de 30-45% van de totaalprijs. Ook geeft de adviseur aan dat er een flinke korting mogelijk is als de klanten het gehele bedrag vooruitbetalen. Wanneer de aanbetaling of de vooruitbetaling is overgemaakt worden de kunststof kozijnen besteld en enkele maanden later geplaatst, aldus William.

“En toen bleef het stil”

Niemand van de gedupeerden had het vermoeden dat er iets niet klopte. Tot begin April 2019. De eerste twijfels sloegen toe, er werd namelijk niet meer gereageerd op e-mails en ook telefonisch is KVH Nederland niet bereikbaar. Verontruste klanten nemen contact op met de bemiddelende partij Solvari om hun bange vermoedens kenbaar te maken. Solvari lukt het op hun beurt ook niet om contact te krijgen. Ze besluiten alle klanten wiens gegevens aan KVH Nederland zijn verstrekt een waarschuwingsbericht te sturen.

Daarin roepen ze klanten op om geen geld meer over te maken. Maar het kwaad is dan helaas al geschied. Tientallen klanten hadden in de maanden voorafgaand aan deze waarschuwing de aardige adviseur William over de vloer, en maakten toen nog nietsvermoedend een deel of zelfs het volledige bedrag naar het KVH Nederland over. Solvari raadt de klanten aan om aangifte te doen, en contact op te nemen met Opgelicht?! Tientallen klanten meldden zich en allen dachten ze prachtige kunststof kozijnen te hebben besteld, maar staan nu met lege handen.

Bekijk hier de aflevering: 

Kunststof kozijnen kopen? Enkele tips!

Het bericht van OPGELICHT?! Raakt niet alleen de gedupeerden maar heeft invloed op de hele kunststof kozijnen branche. Daarom geeft HEPRO tips!

Kies voor een kunststof kozijnen leverancier: 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op wij adviseren u graag!  

HEPRO