5 onderhoudstips

Reinigen

1.     Reinig uw kunststof kozijnen en deuren enkele keren per jaar

We stellen u alvast gerust: het is voldoende om uw kozijnen en deuren twee of drie keer per jaar te reinigen. Bovendien is dit werkje niet echt intensief of tijdrovend. Wel moet u ervoor zorgen dat u telkens het volledige kozijn en de volledige deur reinigt. Dat betekent dus het profiel, het glas, de bewegende delen én het beslag.

2.     Gebruik een zachte doek

Pvc heeft heel wat voordelen, maar het materiaal is wel krasgevoelig. Daar moet u rekening mee houden tijdens het onderhoud. Gebruik om beschadiging te voorkomen uitsluitend een zachte doek of spons. Schoonmaakmaterialen met een ruw oppervlak zijn volledig uit den boze.

3.     Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Ook uit  agressieve schoonmaakproducten zijn een slecht idee. Pvc is namelijk niet bestand tegen sterke oplosmiddelen en oxiderende zuren. In de meeste gevallen zijn reinigingsmiddelen trouwens overbodig en volstaat gewoon water. Wilt u toch een schoonmaakproduct gebruiken? Zorg er dan voor dat u goed naspoelt met schoon water.

4.     Vermijd strepen, gebruik een ui

Streeploze ramen, voor veel mensen blijft het een utopie. Toch is de oplossing erg simpel: pel een ui en voeg die toe aan het water of het sopje waarmee u de ramen gaat lappen. Een gepelde ui is een handige truc om strepen te vermijden. Het klinkt misschien wat gek, maar het resultaat zal u verbazen.

5.     Reinig uw ramen nooit droog

Uw kunststof kozijnen deuren onderhouden doet u dus altijd met water of met een sopje, nooit met een droge doek. Dan hebt u namelijk kans op krassen. Schijnt de zon fel? Ook dan is het niet zo’n goed idee om aan de slag te gaan. Door het zonlicht worden uw kunststof kozijnen en deuren namelijk te snel droog, waardoor het risico op krassen groter wordt.