Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor de isolatieverbetering van uw huis. Voor deze subsidie dient u twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uit te laten voeren. De energiebesparende isolatiemaatregelen die van toepassing zijn:

  • Hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de kozijnen door HR++-glas of door triple glas
  • Hoogrendementsglas: het vervangen van glas en het kozijn voor triple glas met een isolerend kozijn
  • Spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • Dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem in de thermische schil
  • Gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal

Benieuwd naar de subsidie en wilt u weten hoe u de subside kan aanvragen? Download hier het stappenplan voor uw aanvraag. 

 

             

Tijdelijke verhoging subsidiebedragen

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) tegemoet te komen in deze onzekere tijden besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De verhoging is een tijdelijke verhoging van 10% tot wel 30% op uw investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

Voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd. U komt voor deze tijdelijke verhoogde subsidiebedragen in aanmerking als minstens één van de minimaal 2 isolatiemaatregelen (spouw, dak, gevel, vloer of glas) na 1 juni 2020 is uitgevoerd en betaald.

SEEH regeling voor kunststof kozijnen 

Wilt u graag gebruik maken van de SEEH regeling? Dit kan met de kunststof kozijnen van HEPRO. Wanneer u kiest voor het vervangen van uw glas voor HR++ glas kiest u voor Standard kunststof kozijnen. Gaat uw voorkeur uit naar Triple glas? Dan bestelt u de Comfort kunststof kozijnen.

Voordelige kunststof kozijnen met Triple glas en een isolerend kozijn!

Door de subsidieregeling SEEH is het mogelijk om extra voordelig uw kunststof kozijnen aan te schaffen met de hoogst mogelijke isolatiewaarden in de markt. Het is namelijk mogelijk om met deze subsidie ongeveer 30% van de kosten te terug te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om uw Comfort kunststof kozijnen te bestellen tegen een Basic tarief.

Daarnaast kunt u tevens een extra subsidie ontvangen door gebruik te maken van de aanvullende energiebesparende maatregelen. Deze aanvullende voorwaarden zijn:

Aanvullende voorwaarden subsidie energiebesparing eigen huis | Isolerende deuren

Met het vervangen van de voor- en achterdeur voor een isolerende deur kunt u tevens een subsidie ontvangen. Waarbij de maximale U-waarde van de deur 1,5 is. Het subsidiebedrag voor een isolerende deur bedraagt € 80 per m2. De kunststof deuren van HEPRO voldoen ruimschoots aan deze regelgeving en geven u recht op deze extra subsidie. 

Andere aanvullende voorwaarden zijn:

  • Waterzijdig inregelen verwarmingssysteem | subsidie €60,-
  • Energiedisplay of slimme thermostaat | subsidie €100,-

Meer hierover kunt u lezen op rvo.nl.

Subsidie energiebesparing eigen huis | Bonus regeling

Wilt u volledig gebruik maken van alle subsidies? Dan is het tevens mogelijk om te kiezen voor het Zeer energiezuinig pakket (ZEP) Met deze subsidie ontvangt u een bonusbedrag van maar liefst €4000,- bovenop de subsidies voor de losse maatregelen. Kiest u voor het zeer energiezuinig pakket, dan neemt u de volgende maatregelen:

  • isolatie van dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren.
  • een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met warmteterugwinning

 

Subsidie energiebesparing eigen huis 2020

Met de subsidie energiebesparing eigen huis kunt u enorm besparen in 2020! U kunt de subsidie direct aanvragen zodra u de facturen heeft ontvangen van uw aannemer of kunststof kozijnen leverancier. Wilt u voorhand weten hoeveel subsidie u kunt ontvangen? Vraag dan direct een offerte aan bij HEPRO en gebruik de rekentool van de RVO.

Subsidie energiebesparing eigen huis | Kunststof kozijnen, deuren & Schuifpuien

Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie energiebesparing eigen huis? Kies dan voor de kunststof kozijnen, deuren of schuifpuien van HEPRO! U helpt mee aan een beter milieu, een lage energierekening en een comfortabele woning! Vaak wordt uw huis ook nog eens meer geld waard.

Beneuwd naar de voorwaarden? HEPRO heeft ze voor u op een rij gezet. Meer vragen? Neem gerust contact met ons op of neem alvast een kijkje op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.