• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Waarom geen VKG Keurmerk?

Na 2,5 jaar lidmaatschap heeft HEPRO zijn lidmaatschap van het VKG keurmerk, ook wel Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie, beëindigd. En niet zonder reden: “Ons langer conformeren aan het VKG keurmerk is in strijd met het HEPRO DNA”. Daarvoor hebben wij meerdere redenen.

 

Het VKG keurmerk is geen gesloten keten

Het VKG keurmerk behartigt de belangen van de kunststof gevelindustrie leveranciers en hun klanten. Dit gebeurt met de gedachte van een gesloten keten. Volgens de VKG bestaat een gesloten keten uit opgestelde VKG Kwaliteitseisen en adviezen en zijn deze eisen een belangrijk onderdeel van de lidmaatschapscriteria.

Dit betekent dat zowel de geleverde profielen, bijbehorende materialen, de productie van het kozijn als de montage dienen te voldoen aan deze eisen. Wij vertellen onze klanten altijd een eerlijk verhaal, en vinden dat wij niet kunnen volhouden dat het VKG keurmerk een gesloten keten is. Zo wordt bijvoorbeeld de inkoop van materialen niet gecontroleerd. Hierdoor wordt er ingekocht bij niet VKG-gecertificeerde bedrijven. Daardoor bent u niet automatisch verzekerd van gecontroleerde kwaliteit die het VKG keurmerk prefereert.

 

De VKG montageapp wordt niet gebruikt

Tijdens de montage wordt van alle leden verwacht om te werken met de VKG montageapp. Deze app is echter niet functioneel en er wordt dan ook nauwelijks mee gewerkt. Hierdoor vinden wij dat er geen deugdelijke controle is op de montage, wat het VKG keurmerk wel presenteert. Daarbij moet wel gezegd worden dat we zeer te spreken zijn over de controle op de kwaliteit van de montage. Zowel doormiddel van de montage cursus en de bijbehorende jaarlijkse controle wordt kwaliteit in de montage gewaarborgd. 

 

Uw privacy staat bij ons voorop

Het VKG keurmerk eist inzage in al onze klanten, inkoopomzet en totale omzet. Met deze gegevens wordt onder andere de hoogte van de contributie voor het waarborgfonds bepaald. Met de naleving van de aangescherpte AVG regels vinden wij dit zeer ongepast. Helemaal omdat het volledige bestuur van het VKG Keurmerk bestaat uit concullega’s uit de branche.

 

Daarnaast adviseert het VKG keurmerk aan zijn leden om een aanbetaling van 30% te hanteren, zodat de VKG garant kan staan voor de levering en montage. Wij vinden een aanbetaling als gezond bedrijf overbodig. Per 1 maart 2023 (vanwege beëindiging van het VKG lidmaatschap) wordt de aanbetaling bij HEPRO daarom afgeschaft.

 

Welk keurmerk is wel belangrijk?

Wilt u een gecertificeerd kozijn? Zoals beschreven menen wij dat het VKG Keurmerk helaas niet de beloftes waar maakt zoals ze garanderen op uw kozijnen. Maar waar kijkt u dan wel naar?

 

 

Tip 1. De KOMO Kwaliteitsverklaring

HEPRO is al 15 jaar KOMO gecertificeerd waardoor u gewoon recht heeft op de wettelijke garantie van 10 jaar op de geleverde producten. Zowel voor particulieren als voor bedrijven. Controleer altijd de KOMO kwaliteitsverklaring voor het gehele kozijn. 

Op www.komo.nl/certificaten kunt u eenvoudig controleren of de KOMO kwaliteitsverklaring van toepassing is op uw kozijn. U vult in het zoekveld de naam van het bedrijf in en klikt op zoeken. Is het bedrijf KOMO gecertificeerd? Dan komt het bedrijf in de zoekresultaten naar voren. U klikt vervolgens op de kwaliteitsverklaring om alle gegevens te bekijken. Het is tevens mogelijk om de kwaliteitsverklaring te downloaden. 

 

 

Tip 2. Het SKG politiekeurmerk op uw gehele kozijn

Zorg ervoor dat het SKG politiekeurmerk van toepassing is op het gehele kozijn. Op deze manier vertraagt u de inbraakwerendheid aanzienlijk.

Recent door u bekeken