Welke kozijnen zijn het beste?

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen heeft u de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld tussen kozijnen van kunststof, aluminium of hout. HEPRO heeft zich gespecialiseerd in het fabriceren van kunststof kozijnen. Dit is niet voor niets!
19-07-2019

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen heeft u de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld tussen kozijnen van kunststof, aluminium of hout. HEPRO heeft zich gespecialiseerd in het fabriceren van kunststof kozijnen. Dit is niet voor niets!

Want kunststof is bijzonder onderhoudsarm, heeft een lange levensduur en is super isolerend. Daarnaast zijn kunststof kozijnen vaak het goedkoopste alternatief wanneer dit wordt vergeleken met hout of de kostbare variant aluminium.

Ten opzichte van dit materiaal biedt kunststof u het voordeel, dat uw isolatiewaarde verbeterd wordt tegen een lagere prijs dan aluminium. Zo blijft een groter deel van de warmte in uw woning, waarmee ook nog eens uw energieverbruik afneemt.

Benieuwd naar de verschillen tussen de materialen? In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van kunststof, houten of aluminium kozijnen.

Kozijnen van verschillende materialen - kunststof - hout - aluminium

Reeds werden twee voordelen van kunststof kozijnen genoemd. Ze zijn onderhoudsarm en dragen bij aan de isolatie van uw woning. Houten kozijnen hebben vaak een authentieke uitstraling, maar vergen veel onderhoud.

Afhankelijk van de plek waar u ze gebruikt, dienen houten kozijnen eens in de twee tot drie jaar geschilderd worden.

Aluminium kozijnen bieden ten opzichte van kunststof kozijnen het voordeel, dat ze iets dunner zijn. Hierdoor worden aluminium kozijnen ook vaak in huis gebruikt. 

 

Mogelijkheden van kunststof kozijnen groeien

De mogelijkheden die u bij het gebruik van kunststof kozijnen heeft, zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zo heeft u de keuze uit tal van verschillende kleuren voor zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Ideaal, om de kozijnen naadloos bij de stijl van uw woning aan te laten sluiten. Daarbij zijn kunststof kozijnen recyclebaar, wat ze bijzonder duurzaam maakt!

Wist u dat de kunststof kozijnen van HEPRO 100% recylebaar zijn? 

Meer lezen over hoe u kunt bijdragen aan een circulaire econcomie? Lees hier alles over onze profielleverancier Deceuninck 

Verschillende soorten kunststof kozijnen

HEPRO biedt u verschillende soorten kunststof kozijnen aan. Kies uit onze Basic-, Standard- en Comfort kozijnen van kunststof. Het verschil zit hierbij onder meer in de isolerende werking van de kozijnen, het aantal scharnieren en de dikte van de paneel- en schrootvulling. 

Wilt u meer weten over de verschillende soorten kozijnen? Bent u benieuwd welke mogelijkheden HEPRO u biedt bij de keuze voor kunststof kozijnen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen. Op onze website kunt u een offerte aanvragen en krijgt u direct een richtprijs over de geschatte kosten voor uw nieuwe kunststof kozijnen.