• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Duurzaam huis bouwen

Duurzaam bouwen is van steeds groter belang als u nadenkt over verbouwen of toch nieuw bouwen. HEPRO brengt u graag op de hoogte van de meeste recente informatie omtrent duurzaam bouwen, zodat u dit gelijk in de praktijk kunt toepassen. De motivatie voor een duurzaam huis bouwen wordt versterkt door de mogelijkheid tot subsidie die ontvangen kan worden door te kiezen voor kunststof kozijnen.

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is bouwen door na te denken over de materialen die u wilt gebruiken terwijl u rekening houdt met het milieu. Het gebruik van duurzame bouwmaterialen is een manier van duurzaam bouwen waarbij de materialen aan het einde van het gebruik opnieuw gebruikt kunnen worden zonder hun waarde te verliezen.

Wist u dat: vanaf 2023 alle kantoren in Nederland van minimaal Energielabel C voorzien moeten worden? Deze regel is opgenomen in het Nederlands Bouwbesluit van 2012, omdat men streeft naar een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225kWh per m2 per jaar voor kantoorgebouwen in 2023.

Duurzaam bouwen en kunststof kozijnen gaan hand in hand. HEPRO heeft een kunststof kozijn in het assortiment die 100% te recyclen is en gemaakt is van gerecycled materiaal, het Phoenix kozijn. De Nederlandse overheid beloont u dan ook door duurzaam te gaan bouwen in de vorm van subsidies.

Subsidies voor duurzaam bouwen

De subsidies voor duurzaam bouwen maakt het inrichten van een duurzaam huis een stuk aantrekkelijker! Wat voor subsidies zijn er eigenlijk en waarvoor komt u in aanmerking? Door subsidies te conbineren met uw verbouw plannen kunt u onderaan de streep meer verduurzamen voor hetzelfde budget. Een goede reden om eens na te denken over duurzaam bouwen of om een bestaand huis te verduurzamen.

ISDE subsidie voor duurzaam bouwen

Sinds januari 2021 is er de mogelijkheid om de ISDE subsidie aan te vragen voor particuliere en zakelijke klanten. Als zakelijke klant kunt u meerdere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, kleinschalige windturbine, isolatie en kunststof kozijnen met HR++ of HR+++ glas in 1 aanvraag indienen bij de het E-loket van rvo. Tevens dient u wel in het bezit te zijn van een E-herkenning. Kijkend naar kunststof kozijnen kunt u tot wel €100,- per m2 aan subsidie ontvangen!

Naast de ISDE is er ook nog een andere mogelijkheid tot subsidie namelijk SNN.

SNN subsidie voor duurzaam bouwen

Dit is een energiebesparende maatregel die wordt toegepast bij huishoudens die aardbevingsschade ervaren in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Woont u in de provincie Groningen en valt u niet onder het versterkingsprogramma van IMG (Instituut mijnbouwschade Groningen) maar woont u wel in een aardbevingsgebied dan heeft u wellicht recht op een subsidie tot 10.000 euro!

Energiebespaarlening voor duurzaam bouwen

Tot slot, is er ook de mogelijkheid om geld te financieren voor kunststof kozijnen. Dit is de Energiebespaarlening. Een betrouwbare financiering om uw woning te verduurzamen met kunststof kozijnen, deuren en gevelpanelen. Door deze lening kunt u energiezuinig wonen voor een voordelige prijs, dit maakt duurzaam bouwen wel heel aantrekkelijk!

Duurzaam wonen met het Energiebespaarbudget

Het Energiebespaarbudget is een andere mogelijkheid die u kunt gebruiken voor het verduurzamen van uw woning. Maar wat houdt dit budget in en waar mag u het aan uitgeven? Het Energiebespaarbudget is een bouwdepot waarbij maximaal 106% van de woningwaarde gebruikt wordt. Weet u nog niet exact wat u wilt verduurzamen? Dan is dit budget ideaal omdat er namelijk vooraf geen kostenspecificatie gecontroleerd hoeft te worden door de RVO. U hoeft namelijk pas op een later moment na te denken aan welke energiebesparende maatregelen u het Energiebespaarbudget wilt uitgeven.

De energiebesparende maatregelen die vallen onder deze maatregel zijn: zonnepanelen, isolatie van het dak, gevel of de vloer, een warmte pomp of kunststof kozijnen met HR++ glas of triple beglazing. U als klant financiert eerst uw hypotheek en als dit achter de rug is, kunt u zich richten op de energiebesparende maatregelen. Op een later moment, meestal is dit tot 1 of 2 jaar nadat uw hypotheek is afgesloten, kunt u starten met verduurzamen zodat u energiezuinig kunt gaan wonen.

Duurzaam huis bouwen met kunststof kozijnen, kan dat?

Een duurzaam huis bouwen met kunststof kozijnen behoort tot de mogelijkheden van het Energiebespaarbudget. Want naast duurzame kantoorgebouwen is het bouwen van een duurzaam huis ook een stap in de goede richting.

Kunststof kozijnen staan bekend om zijn hoge isolatiewaarden, waardoor u de warmte in huis behoudt tijdens de koude dagen en bespaart op uw energierekening. Een duurzaam huis bouwen is mogelijk met het nieuwste Phoenix kunststof kozijn. 

 

                   

Het Phoenix kunststof kozijn

Het Phoenix kunststof kozijn is het nieuwste kunststof kozijn om een duurzaam huis te bouwen. Door te kiezen voor een kunststof kozijn, kiest u voor een onderhoudsvriendelijk, inbraakwerend en top isolerend kozijn. Naast deze eigenschappen is het Phoenix kozijn ook nog eens zeer duurzaam. Het Phoenix kunststof kozijn is gemaakt vanuit gerecyclede PVC en is naar gebruik ook weer 100% te recyclen.

Gaat u duurzaam bouwen maar twijfelt u nog of u het Phoenix kunststof kozijn zelf gaat plaatsen? HEPRO beschikt over een eigen team met vakkundige monteurs die de kunststof kozijnen graag voor u monteren. U kunt op deze manier eenvoudig een duurzaam huis bouwen met het Phoenix kunststof kozijn!

Vragen over het Phoenix kozijn of wilt u een bezoek aan de showroom brengen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice 085-1122007.

Recent door u bekeken