• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Nieuw! HEPRO spouwmuurisolatie

Samen sluiten we de schil van uw woning. Spouwmuurisolatie biedt u een scala aan voordelen die niet alleen het comfort van uw leefomgeving verbeteren, maar ook bijdragen aan energie-efficiëntie en kostenbesparing.

Contact met Hepro

Besparen met HEPRO spouwmuurisolatie!

 • Profiteer van maximale subsidie maatregelen!
 • Koel in de zomer, warm in de winter
 • Meer wooncomfort, lagere energierekening

Ja, ik wil mijn spouwmuur isoleren!

Maak een vrijblijvende afspraak voor het isoleren van uw woning

* = Verplicht veld

Woonachtig in Groningen? Ontvang €20.000 tot €40.000 subsidie "Nij Begun"

 

Vele klanten hielpen we met het vervangen van hun kozijnen en de bijbehorende subsidie aanvraag en uiteraard doen we dit ook bij deze regeling voor spouwmuurisolatie.

In een notendop: woningeigenaars in de provincie Groningen en de Drentse gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze komen in aanmerking voor de isolatie subsidie. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen woningeigenaren in- en buiten het versterkingsgebied. Woon je in het versterkingsgebied? Dan stuurt u uw isolatierekening naar het rijk en wordt deze 100% vergoed! Valt u daarbuiten maar woonachting in de provincie Groningen? Dan ontvangt u 50% vergoeding. Onderstaand de verdeling van de subsidie per woning eigenaar:

 • Versterkingsgebied -100% vergoeding tot een maximum van €40.000*
 • Buiten versterkingsgebied – 50% tot een maximum van €20.000*

*Specifieke voorwaarden van toepassing, zie rijksoverheid.

Spouwmuurisolatie

In 2024 start HEPRO met het verduurzamen van uw woning door middel van isolatie en kozijnen! U wil graag uw huis isoleren? Wij helpen u graag als u de spouwmuur wil isoleren. Om u te ondersteunen in de zoektocht naar manieren om uw woning energiezuiniger te maken, is spouwmuurisolatie een van de cruciale energiebesparende maatregelen. Spouw isolatie is een investering en betaalt zich niet alleen terug in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan het verbeteren van het comfort in huis. Daarnaast verminderd u uw ecologische voetafdruk. Maak nu een afspraak en ontvang tevens een duurzaamheidsscan.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een isolatiemethode die gericht is op het verminderen van warmteverlies in uw woning. De term "spouw" verwijst naar de opening tussen de binnen- en buitenmuur van uw huis. Door deze ruimte te vullen met HEPRO isolatiemateriaal, wordt de warmteoverdracht verminderd, wat resulteert in een energie-efficiëntere woning oftewel de schil van uw woning wordt gesloten. Spouwmuur isoleren kunt u zien als een van de belangrijkste isolatie mogelijkheden.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door isolatiemateriaal in de spouwruimte tussen de binnen- en buitenmuur te injecteren. Dit materiaal, vaak in de vorm van isolatieschuim of isolatieparels, vormt een barrière tegen warmte of kou overdracht. Het proces begint met een grondige inspectie van de spouwmuur om de geschiktheid van de woning vast te stellen. Let op niet elke woning is geschikt voor het toepassen van spouwmuur isolatie. Benieuwd of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie? Wij adviseren u graag over de mogelijkheid van isolatiemateriaal in de spouw.

Stappenplan HEPRO isolatiescan

Benieuwd wat de HEPRO isolatiescan inhoudt? Wij informeren u graag. Kiest u voor spouwisolatie, dan maakt u een verstandige keuze omdat het materiaal goed isoleert, wat resulteert in een energiezuinige en comfortabele woning.

 1. Gratis isolatiescan: De HEPRO isolatiespecialist komt bij u thuis. Samen worden wensen in kaart gebracht en worden de mogelijkheden omtrent isolatie besproken.
 2. Inspectie voor het adviesrapport: De isolatie adviseur voert een grondige inspectie uit in de bestaande spouwmuur, kruipruimte en dak. Op moeilijkere plekken wordt een Endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Tenslotte wordt een meting van luchtvochtigheid uitgevoerd om een het advies compleet te maken.
 3. Materialen en methoden overzicht: De adviseur neemt voorbeeld materialen mee en legt de voor- en nadelen uit van de verschillende isolatiematerialen en methoden.
 4. Maatwerkadvies: • Na de afspraak overweegt de adviseur alle besproken aspecten en komt met een op maat gemaakt isolatieadvies. Tenslotte neemt de adviseur de eventuele landelijke subsidie voor isolatie met u door en ontvangt u een overzicht van uw snelle terugverdientijd.
 5. Vrijblijvende offerte: Tenslotte wordt er een offerte op maat gemaakt. Hierbij kunt u kiezen om tevens kunststof kozijnen mee te nemen in uw isolatieplan en wordt er gekeken naar natuurvriendelijk isoleren. Op deze manier gaat isoleren op de beste manier!

De installatie van het te isoleren oppervlakte is snel en veroorzaakt minimale overlast. Gaten worden geboord in de voegen van de buitenmuur, waarna het isolatiemateriaal onder druk wordt ingespoten. Zodra de spouwmuur gevuld is, worden de gaten weer netjes gedicht. Het resultaat is een goed geïsoleerde muur die na isoleren zowel warmte in de winter vasthoudt als koelte in de zomer behoudt. Spouwmuur isoleren geeft dus vele voor

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt om de spouwmuur te laten isoleren. Belangrijke criteria voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn onder andere de breedte van de spouw, een smalle spouw is vaak ongeschikt. De staat van de gevel en de aanwezigheid van vochtproblemen. Onze ervaren isolatiespecialist zal een grondige inspectie uitvoeren om te bepalen of uw huis in aanmerking komt voor een van onze soorten spouwmuurisolatie. 

Voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen, is het belangrijk om eventuele vochtproblemen aan te pakken, uiteraard wordt u hierover geadviseerd! Water en isolatiemateriaal gaan niet goed samen, dus een droge spouw schoon is essentieel voor het effectief isoleren van de spouwmuur.

Hoogwaardige spouwmuurisolatie materiaal

HEPRO levert hoogwaardige isolatiematerialen voor uw spouwmuur. Omdat niet elke spouwmuur hetzelfde is levert HEPRO meerdere soorten isolatie, namelijk;

 • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
 • HR Greenfoam
 • Supafil

Het gekozen isolatiemateriaal om uw spouwmuur te isoleren is afhankelijk van enkele factoren. Hierdoor kan het beste spouwmuurisolatie per huis verschillen.

Knauf Supafil

Knauf Supafil is een soort isolatie dat wordt aangebracht door middel van inblazen in de spouwmuur. Het materiaal wordt vaak vergeleken met een pur schuim. Om de benodigde inblaasopeningen te creëren, worden gaten met een standaard boordiameter van 18 mm in de buitenmuur geboord. Dit gebeurt volgens een nauwkeurig boorpatroon, waardoor de plaatsing van Knauf Supafil in de spouwmuur optimaal is en nazakken wordt voorkomen.

Na het boren van de gaten wordt de minerale wol onder hoge druk in de muren geblazen. Voor woningen met smalle voegen is er een speciaal systeem ontwikkeld waarmee het materiaal kan worden aangebracht met 16 mm boorgaten, of zelfs met 14 mm. Dit vereist echter specialistisch werk en kan doorgaans extra kosten met zich meebrengen. Bij verdiepingsvloerisolatie worden gaten van 18 mm volgens een patroon in de houten vloer geboord. Zodra de gaten zijn aangebracht, kan de verdiepingsvloer volledig worden gevuld met Knauf Supafil. Dit draagt bij aan het behoud van een constantere warmte in de ruimte eronder, en voorkomt warmteverlies door de vloer naar boven. Na het inblazen van de wol worden de gaten vakkundig gedicht, zonder dat het uiterlijk van de woning verandert.

HR++ EPS Parels

EPS parels is een soort isolatiemateriaal dat bekend staat om hun uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Deze parels, wanneer in de spouw geblazen, vormen een naadloze barrière tegen warmteoverdracht en verbeteren daarmee de algehele energie-efficiëntie van je woning. Dit maakt EPS Parels een zeer geschikt spouwmuur isolatiemateriaal, mits de breedte van de spouw dit toe laat.

De HR EPS parels® is een soort isolatie dat wordt ingezet in zowel spouwmuurisolatie als bodemisolatie. Voor een optimaal gevulde spouwmuur mengt HEPRO de HR EPS parels® eerst met lijm. Met gespecialiseerde apparatuur worden deze parels vervolgens in de spouwmuur geblazen dat zich tussen de binnen en buitenmuur bevindt. Om dit te realiseren, worden aan de hand van een specifiek boorpatroon gaten in de voegen van de buitenmuur geboord. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de parels in de spouwmuur. Na deze procedure worden de geboorde gaten zorgvuldig en vrijwel onzichtbaar weer afgedicht.

HR++ Greenfoam

HR Greenfoam is een isolatiemiddel met een open structuur schuim dat kan worden toegepast in verschillende toepassingen, waaronder spouwmuren, dakhellingen en holle plafonds. In vloeibare vorm wordt HR Greenfoam ter plekke in de spouwmuur gegoten, waarna het transformeert tot een schuim dat niet plakt, niet zwelt en na verwerking doordringt in de kleinste kieren en naden.

Op deze wijze wordt een perfecte afdichting bereikt, wat resulteert in de meest ideale isolatiewaarde. Bij het verwerken van HR Greenfoam wordt gebruik gemaakt van lucht in plaats van CFK's om op te schuimen. Daarnaast is HR Greenfoam waterafstotend, dampdoorlatend vanwege de open-cel-structuur en geurneutraal. Uiteraard voldoet HR Greenfoam aan de actuele brandweervoorschriften om de spouwmuur te isoleren en geeft een hoge isolatiewaarde. HR Greenfoam is een soort gebruikte isolatiemateriaal dat als zeer prettig wordt ervaren ongeacht of u een vrijstaande woning, 2 onder 1 kap of rijtjeswoning hebt.

Het plaatsen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw gespoten met een zorgvuldig proces dat begint met een grondige inspectie van de spouwmuur. Nadat de geschiktheid van de woning is vastgesteld, een schone spouw, worden er kleine gaatjes geboord in de voegen van de buitenmuur volgens een specifiek boorpatroon. Vervolgens worden isolatiematerialen, zoals bijvoorbeeld HR EPS parels® of HR Greenfoam, in vloeibare vorm ter plekke verwerkt. Met behulp van speciale apparatuur worden deze materialen met precisie in de spouwmuur geïnjecteerd totdat de spouw gevuld is.

Onderhoud van Spouwmuurisolatie

Nadat uw spouw is gevuld vereist spouwmuur isolatie over het algemeen weinig onderhoud. Het isolatiemateriaal is duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Het is echter raadzaam na isolatie om regelmatig de staat van de gevel en de spouw te laten controleren, vooral na hevige regenval, om ervoor te zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan.

Een geïsoleerde spouwmuur

Een geïsoleerde spouwmuur biedt aanzienlijke voordelen voor uw woning. Na spouwmuur isolatie wordt warmteverlies geminimaliseerd, wat uw energie verbruik verlaagd. Dit resulteert in een verminderde ecologische impact. Bovendien verbetert het wooncomfort door temperatuurschommelingen en behoren koudebruggen tot het verleden. Door spouwmuur te combineren met kunststof kozijnen, veranderd een renovatiewoning in een energiezuinige en duurzame woonomgeving.

 

Interesse in spouwmuurisolatie?

Een geïsoleerde spouwmuur biedt diverse voordelen, waaronder aanzienlijke energiebesparing, lagere stookkosten, een constantere binnentemperatuur, verminderde afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen, beperkte CO2-uitstoot, geluidsvermindering en een positieve invloed op de vastgoedwaarde en levenskwaliteit.

Met HEPRO isolatie helpen we u graag in het verduurzamen van uw woning. Of dit nu om kozijnen of om spouwmuren isoleren gaat, onze adviseurs staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat.

Veelgestelde vragen en tips spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd wooncomfort door een constantere binnentemperatuur. Daarnaast draagt het bij aan een lagere ecologische impact door een verminderd energieverbruik.

HEPRO isolatie maakt gebruik van verschillende materialen voor het vullen van de spouw. Het is afhankelijk van uw type woning en manier van laten isoleren, welk materiaal het meest geschikt is. De materialen die HEPRO isolatie gebruikt zijn:

 • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
 • HR Greenfoam
 • Supafil

Ja, mits de spouwmuur breed genoeg is en in goede staat verkeert, een smalle spouw is vaak ongeschikt. Tijdens een inspectie van de isolatie adviseur zal uw spouw worden onderzocht op de mogelijkheden. 

Via het volgende stappenplan wordt uw spouw beoordeeld:

 • Visuele inspectie: De eerste stap is een visuele inspectie aan de buitenkant van de woning. De adviseur bekijkt de gevel op eventuele tekenen van spouwmuurproblemen zoals: scheuren, vervormingen of andere zichtbare gebreken.

 • Meetinstrumenten: De adviseur gebruikt speciale meetinstrumenten, zoals een endoscoop of borescoop, om in de spouw te kijken zonder de muur te beschadigen. Deze instrumenten worden via kleine gaatjes in de voeg ingebracht. Na de meting wordt de voeg weer gedicht.

 • Diktemeting: Met specifieke meetapparatuur meet de adviseur de dikte van de spouw. Een voldoende brede spouw is cruciaal voor een effectieve isolatie.

 • Vochtmeting: Het vochtgehalte in de spouw wordt gemeten. Een te hoog vochtgehalte kan problemen veroorzaken bij isolatie en kan wijzen op andere mogelijke problemen.

 • Bepalen van bouwmateriaal: De adviseur probeert het gebruikte bouwmateriaal in de spouw te identificeren. Dit kan bepalend zijn voor het type isolatiemateriaal dat het meest geschikt is.

 • Inspectie van ventilatie: De staat van bestaande ventilatieopeningen in de spouw wordt geëvalueerd. Indien nodig worden aanpassingen overwogen voor een goede luchtcirculatie.

Het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert, maar gemiddeld genomen wordt er een dag voor een standaard eengezinswoning gereserveerd.

Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar.

Zo kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie. Deze subsidie is landelijk. Vaak zijn er ook regionale subsidies beschikbaar. Wij adviseren daarom om dit na te vragen bij uw gemeente of maak een afspraak met de HEPRO isolatie adviseur. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van het warmtefonds

 

Ventileren in uw woning blijft ontzettend belangrijk voor een aangenaam en vooral gezond leefklimaat.

Met spouwmuurisolatie veranderen vaak de ventilatie mogelijkheden van uw woning. Daarom wordt spouwmuurisolatie en kunststof kozijnen vaak gecombineerd. Met de kozijnen kunt u ventileren, door de verschillende ventilatiestanden of door het toepassen van een ventilatierooster in een vast raam.