• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Ontvang nu 10% korting op kunststof kozijnen, deuren & schuifpuien!

Spouwmuurisolatie

In 2024 start HEPRO met het verduurzamen van uw woning door middel van isolatie en kozijnen! U wil graag uw woning isoleren? Wij helpen u graag als u de spouwmuur wil isoleren. Om u te ondersteunen in de zoektocht naar manieren om uw woning energiezuiniger te maken, is spouwmuurisolatie een van de cruciale energiebesparende maatregelen. Spouw isolatie is een investering en betaalt zich niet alleen terug in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan het verbeteren van het comfort in huis. Daarnaast verminderd u uw ecologische voetafdruk. Maak nu een afspraak en ontvang tevens een duurzaamheidsscan.

Contact met Hepro

Besparen met HEPRO spouwmuurisolatie!

 • Profiteer van maximale subsidie maatregelen!
 • Koel in de zomer, warm in de winter
 • Meer wooncomfort, lagere energierekening

Ja, ik wil mijn spouwmuur isoleren!

Maak een vrijblijvende afspraak voor het isoleren van uw woning

* = Verplicht veld

Samen met HEPRO de schil van uw woning isoleren.

Samen met HEPRO de schil van uw woning isoleren. Kozijnen en isolatie voor maximale subsidie mogelijkheden en tijdelijk -10% korting op kozijnen ontvangen. Tot en met maart 2024 geven we 10% korting op onze kunststof producten en ontvangt u een duurzaamheidsscan t.w.v. € 295,- Op deze manier is het mogelijk om zo voordelig mogelijk te isoleren en weet u precies wat u het beste kunt isoleren.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een isolatiemethode die gericht is op het verminderen van warmteverlies in uw woning. De term "spouw" verwijst naar de opening tussen de binnen- en buitenmuur van uw huis. Door deze ruimte te vullen met HEPRO isolatiemateriaal, wordt de warmteoverdracht verminderd, wat resulteert in een energie-efficiëntere woning oftewel de schil van uw woning wordt gesloten.

 

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door isolatiemateriaal in de spouwruimte tussen de binnen- en buitenmuur te injecteren. Dit materiaal, vaak in de vorm van isolatieschuim of isolatieparels, vormt een barrière tegen warmte of kou overdracht. Het proces begint met een grondige inspectie van de spouwmuur om de geschiktheid van de woning vast te stellen. Let op niet elke woning is geschikt voor het toepassen van spouwmuur isolatie. Benieuwd of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Stappenplan HEPRO isolatiescan

 1. Gratis isolatiescan: De HEPRO isolatiespecialist komt bij u thuis. Samen worden wensen in kaart gebracht en worden de mogelijkheden omtrent isolatie besproken.
 2. Inspectie voor het adviesrapport: De isolatie adviseur voert een grondige inspectie uit in de bestaande spouwmuur, kruipruimte en dak. Op moeilijkere plekken wordt een Endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Tenslotte wordt een meting van luchtvochtigheid uitgevoerd om een het advies compleet te maken.
 3. Materialen en methoden overzicht: De adviseur neemt voorbeeld materialen mee en legt de voor- en nadelen uit van de verschillende isolatiematerialen en methoden.
 4. Maatwerkadvies: • Na de afspraak overweegt de adviseur alle besproken aspecten en komt met een op maat gemaakt isolatieadvies. Tenslotte neemt de adviseur de eventuele landelijke subsidie voor isolatie met u door en ontvangt u een overzicht van uw snelle terugverdientijd.
 5. Vrijblijvende offerte: Tenslotte wordt er een offerte op maat gemaakt. Hierbij kunt u kiezen om tevens kunststof kozijnen mee te nemen in uw isolatieplan en wordt er gekeken naar natuurvriendelijk isoleren. Op deze manier gaat isoleren op de beste manier!

De installatie van het te isoleren oppervlakte is snel en veroorzaakt minimale overlast. Gaten worden geboord in de voegen van de buitenmuur, waarna het isolatiemateriaal onder druk wordt ingespoten. Zodra de spouwmuur gevuld is, worden de gaten weer netjes gedicht. Het resultaat is een goed geïsoleerde muur die na isoleren zowel warmte in de winter vasthoudt als koelte in de zomer behoudt.

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt om te laten isoleren. Belangrijke criteria voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn onder andere de breedte van de spouw, een smalle spouw is vaak ongeschikt. De staat van de gevel en de aanwezigheid van vochtproblemen. Onze ervaren isolatiespecialist zal een grondige inspectie uitvoeren om te bepalen of uw huis in aanmerking komt voor een van onze soorten spouwmuurisolatie.

Voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen, is het belangrijk om eventuele vochtproblemen aan te pakken, uiteraard wordt u hierover geadviseerd! Water en isolatiemateriaal gaan niet goed samen, dus een droge spouw is essentieel voor het effectief isoleren van de spouwmuur.

Hoogwaardige spouwmuurisolatie materiaal

HEPRO levert hoogwaardige isolatiematerialen voor uw spouwmuur. Omdat niet elke spouwmuur hetzelfde is levert HEPRO meerdere materialen, namelijk;

 • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
 • HR Greenfoam
 • Supafil

Het gekozen isolatiemateriaal is afhankelijk van enkele factoren.

Knauf Supafil

Knauf Supafil wordt aangebracht door middel van inblazen in de spouwmuur. Om de benodigde inblaasopeningen te creëren, worden gaten met een standaard boordiameter van 18 mm in de buitenmuur geboord. Dit gebeurt volgens een nauwkeurig boorpatroon, waardoor de plaatsing van Knauf Supafil in de spouwmuur optimaal is en nazakken wordt voorkomen.

Na het boren van de gaten wordt de minerale wol onder hoge druk in de muren geblazen. Voor woningen met smalle voegen is er een speciaal systeem ontwikkeld waarmee het materiaal kan worden aangebracht met 16 mm boorgaten, of zelfs met 14 mm. Dit vereist echter specialistisch werk en kan doorgaans extra kosten met zich meebrengen. Bij verdiepingsvloerisolatie worden gaten van 18 mm volgens een patroon in de houten vloer geboord. Zodra de gaten zijn aangebracht, kan de verdiepingsvloer volledig worden gevuld met Knauf Supafil. Dit draagt bij aan het behoud van een constantere warmte in de ruimte eronder, en voorkomt warmteverlies door de vloer naar boven. Na het inblazen van de wol worden de gaten vakkundig gedicht, zonder dat het uiterlijk van de woning verandert.

HR++ EPS Parels

EPS parels is een soort isolatiemateriaal dat bekend staat om hun uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Deze parels, wanneer in de spouw geblazen, vormen een naadloze barrière tegen warmteoverdracht en verbeteren daarmee de algehele energie-efficiëntie van je woning. Dit maakt EPS Parels een zeer geschikt spouwmuur isolatiemateriaal.

De HR EPS parels® worden ingezet in zowel spouwmuurisolatie als bodemisolatie. Voor een optimaal gevulde spouwmuur mengt HEPRO de HR EPS parels® eerst met lijm. Met gespecialiseerde apparatuur worden deze parels vervolgens in de spouwmuur geblazen dat zich tussen de binnen en buitenmuur bevindt. Om dit te realiseren, worden aan de hand van een specifiek boorpatroon gaten in de voegen van de buitenmuur geboord. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de parels in de spouwmuur. Na deze procedure worden de geboorde gaten zorgvuldig en vrijwel onzichtbaar weer afgedicht.

HR++ Greenfoam

HR Greenfoam is een isolatiemiddel met een open structuur schuim dat kan worden toegepast in verschillende toepassingen, waaronder spouwmuren, dakhellingen en holle plafonds. In vloeibare vorm wordt HR Greenfoam ter plekke in de spouwmuur gegoten, waarna het transformeert tot een schuim dat niet plakt, niet zwelt en na verwerking doordringt in de kleinste kieren en naden.

Op deze wijze wordt een perfecte afdichting bereikt, wat resulteert in de meest ideale isolatiewaarde. Bij het verwerken van HR Greenfoam wordt gebruik gemaakt van lucht in plaats van CFK's om op te schuimen. Daarnaast is HR Greenfoam waterafstotend, dampdoorlatend vanwege de open-cel-structuur en geurneutraal. Uiteraard voldoet HR Greenfoam aan de actuele brandweervoorschriften om de spouwmuur te isoleren en geeft een hoge isolatiewaarde.

Het plaatsen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw gespoten met een zorgvuldig proces dat begint met een grondige inspectie van de spouwmuur. Nadat de geschiktheid van de woning is vastgesteld, een schone spouw, worden er kleine gaatjes geboord in de voegen van de buitenmuur volgens een specifiek boorpatroon. Vervolgens worden isolatiematerialen, zoals bijvoorbeeld HR EPS parels® of HR Greenfoam, in vloeibare vorm ter plekke verwerkt. Met behulp van speciale apparatuur worden deze materialen met precisie in de spouwmuur geïnjecteerd totdat de spouw gevuld is.

Onderhoud van Spouwmuurisolatie

Nadat uw spouw is gevuld vereist spouwmuur isolatie over het algemeen weinig onderhoud. Het isolatiemateriaal is duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Het is echter raadzaam na isolatie om regelmatig de staat van de gevel en de spouw te laten controleren, vooral na hevige regenval, om ervoor te zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Een geïsoleerde spouwmuur biedt diverse voordelen, waaronder aanzienlijke energiebesparing, lagere stookkosten, een constantere binnentemperatuur, verminderde afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen, beperkte CO2-uitstoot, geluidsvermindering en een positieve invloed op de vastgoedwaarde en levenskwaliteit.

Met HEPRO isolatie helpen we u graag in het verduurzamen van uw woning. Of dit nu om kozijnen of om spouwmuren isoleren gaat, onze adviseurs staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat.