• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

HVL Verbinding

Wat is een HVL verbinding?

Een HVL verbinding ook wel Hollandse hoek of houtlook verbinding genoemd, is een verbinding in kunststof kozijnen of deuren waarbij de hoeken van het kunststof kozijn recht op elkaar zijn verbonden. Normaal gesproken hebben kunststof kozijnen en deuren een schuine hoek van 45 graden. Bij een HVL verbinding beschikt het kozijn over een rechte hoek van 90 graden. 

Waarom kiezen voor een HVL verbinding?

Wanneer u graag weinig ondehoud van uw kozijnen wil hebben is kunststof een uitstekende keuze. Met een HVL verbinding in combinatie met een houtnerffolie wordt de uitstraling van hout zoveel mogelijk nagebootst in kunststof. Een groot voordeel van de HVL verbinding ten opzichte van de standaard verbinding is dat de lasnaad meer in het kozijn op gaat waardoor folies en kleuringen beter aansluiten. 

Hoe wordt een HVL verbinding gemaakt?

De HVL verbinding in kunststof kozijnen wordt op een andere manier geproduceerd dan de reguliere schuine hoek. Echter zijn er bij het produceren van een HVL verbinding veel meer handmatige handelingen nodig. Dit is ook vaak de reden waarom een HVL kozijn vaak een stuk duurder is in aanschaf. Zowel de HVL verbinding als de schuine hoek worden beide gelast in de lasmachine. Echter heeft de HVL verbinding als nadeel, dat de lasduur korter dient te zijn waardoor de lasverbinding minder sterk is. 

HVL verbindingen, waar moet u op letten!

Een HVL verbinding is dus minder sterk. Daarnaast zijn er echter meer redenen om niet te kiezen voor een HVL verbinding. Wanneer u bij uw nieuwe kunststof kozijnen en deuren een HVL verbinding wil toepassen en u meerdere offertes aan vraagt, is het van groot belang dat u na vraagt of er stalen kokers worden gebruikt in het frame. Wij raden het gebruik van stalen kokers met een HVL verbinding ten strengste af! 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van stalen kokers, is de isolatiewaarde der mate lager en loopt u het risico op roestvorming met de volgende problemen als gevolg.

Kunststof kozijnen en deuren zijn een meerwaarde voor uw woning echter is het gebruik van de HVL techniek achterhaalt. Met de komst van de V perfect technologie zijn lasnaden in kunststof kozijnen zo goed als onzichtbaar en lopen folies ook in de las door. Een kozijn met een V Perfect lasnaad is net als de reguliere schuine hoek voorzien van een 45 graden lasnaad waardoor de hoek tot wel 3000 kg kan dragen.

V Perfect kunststof kozijnen & deuren van HEPRO

Met HEPRO kiest u voor kwaliteit en de nieuwste V Perfect technologie gecombineerd met de Thermofibra® technologie waarin het gebruik van stalen kokers volledig is vervangen. Deze twee technologieën zorgen voor de beste isolatiewaarden, de meest strakke afwerking en HEPRO rekent hiervoor geen meerprijs. Kiest u voor de Thermofibra® en V perfect technologie, dan kiest u voor een hogere isolatiewaarde en de stevigheid van de meest vooruitstrevende technologieën.

Heeft u vragen over de V peerfect technologie of de HVL verbinding van uw nieuwe kunststof kozijnen of deuren? Neem contact op met onze adviseurs, onze collega’s leggen het u graag uit!

De V Perfect lastechnologie zorgt voor een perfecte uitlijning van de hoeken, waardoor we onze kunststof kozijnen kunnen aanbieden met een uitzonderlijke afwerking. Deze V-Perfect lasmethode wordt standaard en zonder meerprijs voor al onze hoeken toegepast en bied een uitstekend alternatief ten opzichte van de traditionele verbindingen.