Gepubliceerd op: 12-09-2016

Nieuwe norm in energie besparen

Danny Wolthuis, eigenaar/directeur van HEPRO Kunststof Kozijnen, is er best trots op. Een woningbouwvereniging uit het verre Zeeland heeft zijn bedrijf een grote order gegund voor een isolatieproject van 180 woningen. Waarom gekozen voor HEPRO in het hoge Noorden? "Omdat we iets unieks te bieden hebben", lacht Danny.

Dat unieke schuilt hem letterlijk en figuurlijk in de toepassing van het gepatenteerde 'Linktrusion' in de kunststofkozijnen. Danny: "Traditioneel wordt er voor de stevigheid van de kozijnen staal in het product verwerkt. Staal vormt echter een koudebrug waardoor de energiebesparing niet optimaal is."

"'Linktrusion' is een hoogwaardig kunststofproduct dat gebruikt wordt in plaats van staal. Het weegt minder dan staal, maar biedt een aanmerkelijk betere stevigheid. En het grootste voordeel: 'Linktrusion' geleidt niet, waardoor er geen sprake is van energieverlies zoals bij staal."

In de praktijk blijkt dat er veel aandacht wordt besteed aan de isolatiewaarde van het glas. Het kozijn is lang een beetje vergeten. Danny: "Met de verwerking van 'Linktrusion' in de kozijnen, verbetert de isolatiewaarde van het kozijn in belangrijke mate. In vergelijking met staal verstevigde kozijnen wordt een aanzienlijk beter resultaat bereikt!"

"Woningbouwverenigingen en opdrachtgevers als de NAM willen dat kunststoframen optimaal isoleren. Traditionele kozijnen halen die waarden niet. Door het staal te vervangen door 'Linktrusion', voldoen onze kozijnen volledig aan de verwachtingen van deze opdrachtgevers."

Inmiddels heeft HEPRO de kozijnen met 'Linktrusion' in het kader van de aardbevingsschade toegepast in een project van de NAM in Delfzijl, Farmsum en Holwierde, in samenwerking met Frisobouw. Binnenkort start een vervolgproject en heeft het bedrijf recent een order binnen gehaald voor het isoleren van de Zirkoon-flat in Hoogezand.