• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Subsidie verduurzaming en verbetering Groningen 2023

De subsidie verduurzaming en verbetering Groningen kunt u eenvoudig zelf aanvragen per 1-1-2023. U heeft voor de reservering van het bedrag geen getekende offerte nodig. Een realistische begroting is voldoende voor het reserveren van het bedrag.

Omdat veel mensen aanspraak maken op de subsidie kunt u de begroting eenvoudig via onze website inrichten. U vult de maatvoering van muur tot muur in en plaatst de kozijnen/deuren in uw winkelmandje. Na het aanvragen van de montageprijs, krijgt u binnen 48 uur een prijsindicatie van ons inclusief montage. Deze aanvraag kunt u vervolgensindienen bij de RVO. 

Nadat uw subsidie is geaccepteerd door de RVO, kunt u contact met ons opnemen voor het inrichten van de definitieve offerte.

Heeft u een type kozijn dat niet op de website staat? Kies dan het model wat het dichtste bij uw huidige kozijn komt. 

Stappenplan aanvraag subsidie per januari 2023

 • U kunt op de website van SNN de subsidie aanvraag periode per gemeente bekijken
 • U vraagt voor 31 december 2025 een vrijblijvende offerte aan voor kunststof- of aluminium kozijnen via HEPRO
 • U ontvangt binnen 48 uur de vrijblijvende offerte inclusief montage
 • U dient deze realistische begroting offerte aanvraag zonder handtekening in bij de SNN.
 • U wacht tot uw subsidie is goedgekeurd. Doorgaans duurt dit ca. 13 weken. Vervolgens ontvangt u binnen 15 werkdagen het bedrag van de offerte op uw rekening
 • Daarna neemt u contact met HEPRO op voor de definitieve offerte. Zodat wij de opdracht voor u kunnen uitvoeren en uw woning kunnen voorzien van kozijnen, deuren en schuifpuien
 • SNN adviseert u om de eindfactuur en betaalbewijs voor een periode van 3 jaar te bewaren. Steekproefsgewijs wordt er gecontroleerd

Meer informatie? Download hier de brochure van SNN.

 

Vanaf januari 2023 kunt u de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen aanvragen. De provincie Groningen wordt namelijk veiliger omdat de winning van het aardgas stopt. De winning van aardgas is sterk verminderd en aflopend.

Daardoor neemt de kans op zware aardbevingen af en worden woningen veiliger. Door deze verandering in de provincie is er ruimte voor een subsidie €10.000.

U kunt deze subsidie “vrij” besteden aan het verstevigen of verduurzamen van uw woning met bijvoorbeeld deuren, schuifpuien of kunststof kozijnen.

Bent u benieuwd voor welke subsidie u in aanmerking komt?

Het Nationaal Coördinator Groningen heeft voor u een schema ingericht zodat u kunt inzien of u recht heeft op subsidie. Links ziet u het schema staan en kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor deze subsidie. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met Subsidie verbetering en verduurzaming Groningen om te vragen of u in aanmerking komt. 

Subsidie verduurzaming en verbetering Groningen postcodes

De subsidie is niet voor iedereen in de provincie Groningen, maar voor wie dan wel? U bent eigenaar van een woning die niet is opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG (Nationaal Coördinator Groningen). Daarnaast staat uw huis in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van kracht is. Deze waardedalingsregeling is opgemaakt door Instituut mijnbouwschade Groningen.

Onderstaand ziet u alle postcodes die in aanmerking komen voor de subsidieregeling van €10.000 voor het verduurzamen en verbeteren van uw woning!

Tot slot, is er besloten dat 3 postcodes in de gemeente Oldambt ook in aanmerking komen voor de subsidie omdat in deze gemeente meerdere gebouwen in de versterkingsopgave zitten. De postcodes in de gemeente Oldambt die extra zijn meegenomen zijn 9697, 9681 of 9682.

Bij het besteden van deze subsidie dient u rekening te houden met een aantal voorwaarden. HEPRO heeft dit voor u samengevat.

Voorwaarden subsidie verduurzaming en verbetering Groningen

U heeft recht op de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen van €10.000, het is dan fijn om te weten met welke voorwaarden u rekening dient te houden. De voorwaarden van deze verduurzaming zijn:

 • dat u de subsidiemaatregelen binnen 4 jaar uitvoert
 • dat u maximaal 2 offertes heeft om de subsidie in te dienen
 • dat uw woning voor 1 januari 2016 is gebouwd en opgeleverd
 • dat uw woning niet is opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG
 • dat uw woning staat in een van de postcodes van de waardedalingsregeling bepaalt door IMG (Instituut mijnbouwschade Groningen)

De voorwaarden van deze subsidie houden in dat u de subsidie aan allerlei verbeteringsmaatregelingen voor uw woning mag uitgeven maar niet aan uw eigen inboedel. Dit houdt in dat u dus geen nieuwe televisie of bank mag kopen van de subsidie. 

Subsidie verbetering en verduurzaming Groningen besteden

Nu u op de hoogte bent van de voorwaarden, wilt u natuurlijk graag weten aan welke maatregelen u de subsidie kunt besteden. HEPRO heeft alles voor u op een rijtje gezet. U kunt de subsidie gebruiken voor:

 • Aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien
 • kunststof kozijnen met HR of triple beglazing
 • kunststof deuren en schuifpuien
 • vloer- en spouwmuur isolatie
 • een nieuwe aanbouw
 • een nieuwe keuken of badkamer
 • het schilderen van uw woning
 • een warmtepomp of zonnepanelen

Gelukkig heeft u nog een lange periode de tijd om deze subsidie aan te vragen want de deadline voor het indienen is 31 december 2025. U ontvangt een subsidie van 10.000 euro die u kunt uitgeven aan maatregelen voor het verbeteren en verduurzamen van uw huis. Deze subsidie aanvraag duurt ca. 13 weken.

Subsidie verduurzaming en verbetering Groningen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, deuren en gevelbekleding zijn een van mogelijkheden waar u uw subsidie aan kunt besteden. Uw woning verduurzamen met kunststof is een goede investering voor de toekomst van uw woning. U kunt deze verduurzaming uitbreiden door te kiezen voor een kunststof voordeur of openslaande deuren voorzien van triple beglazing. U verhoogt dan namelijk gelijk de isolatiewaarde van uw woning waardoor u meer energie bespaart. Een HEPRO adviseur komt graag bij u langs om de situatie bij u te bekijken en een offerte op maat in te richten. U kunt er voor kiezen om de kunststof kozijnen zelf te plaatsen of door de vakkundige VCA gecertificeerde monteurs van HEPRO.

Heeft u vragen over de subsidie of wilt u graag een adviesgesprek? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 085 - 1122007. 

U kunt een subsidie van €10.000 ontvangen met de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen. Deze subsidie kent twee aanvraagmomenten voor het indienen van de subsidie, waarbij u dus een maximum van €10.000 te besteden hebt. Deze subsidie dient u binnen 4 jaar uit te voeren.

De onderstaande postcodes en de postcodes in de gemeente Oldambt 9679, 9681 en 9682.

U kunt de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen aanvragen vanaf 1 januari 2023 tot en met 31 december 2025. U heeft 2 aanvraagmomenten om offertes in te dienen en de subsidie te ontvangen met een maximum te besteden bedrag van €10.000.

U kunt de subsidie verduurzaming en verbetering aanvragen tot en met 31 december 2025. Op het moment dat u de subsidie heeft aangevraagd dient u de werkzaamheden binnen vier jaar uit te voeren.

De behandeling van de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen aanvraag duurt ca. 13 weken.

Ja, er zijn nog meer subsidies. Naast de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen kan het zijn dat u in aanmerking komt voor subsidie waardevermeerdering (SNN). Woont u namelijk in een aardbevingsgebied in de provincies Friesland, Drenthe of Groningen, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een bonus van €4000,-

Na veel commotie zijn de voorwaarden aangepast. De SNN garandeerd dat er voldoende geld beschikbaar is voor alle inwoners van de gemeente Groningen, die in de geselecteerde postcode gebieden wonen. Let wel er zijn per postcode gebied aanvraag momenten. Is de subsidie opengesteld voor uw postcode gebied? Dan heeft u tot 31 december 2025 de tijd om uw aanvraag in te dienen. 

Het Nationaal Coördinator Groningen geeft aan dat dit niet de laatste subsidie is die wordt afgegeven. Het doel van deze subsidie is om een veiliger en prettiger leefomgeving te creëren voor de inwoners van Groningen. Hou daarom jaarlijks de website van de SNN in de gaten.