• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Kabinet trekt 250 miljoen extra uit voor subsidieregeling Groningen! (nieuw)

Vorige week maandag 10 januari 2022 was het zover. De subsidiepot van 220 miljoen was vanaf 9 uur ochtends beschikbaar. Groningers maakten massaal aanspraak op de €10.000 wat resulteerde dat het plafond van 220 miljoen binnen 24 uur was bereikt.

Duizenden wachtende in de rij zowel online als fysiek. De reserveringen voor het subsidie bedrag van €10.000,- liepen in de tienduizenden en de onzekerheid om de €10.000 te bemachtigen groeide met het uur. Een logisch gevolg want er zijn tenslotte veel meer huishoudens in de provincie Groningen dan het berekende subsidie plafond. Ongenoegen werd uitgesproken, de subsidiepot zou meer op een loterij lijken en aan het einde van de avond, waren er ruim 25.000 huishoudens die achter het net vissen. Het plafond was bereikt.

Gelukkig bereikte ook dit nieuws de Tweede kamer en werd er direct actie ondernomen.

De regeling komt voort uit bestuurlijke afspraken tussen Rijk en regio over versterkingsopgave. De subsidieregeling is bedoeld voor Groningers die in bepaalde postcodegebieden in het aardbevingsgebied wonen maar geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van nationaal Coördinator Groningen. Omdat het voor hen lange tijd onduidelijk is geweest of zij zouden worden opgenomen in het versterkingsprogramma, hebben zij vaak weinig tot geen onderhoud aan de woningen gepleegd.

De subsidie van het Rijk is bedoeld als kwaliteitsimpuls. Bij het aanvragen van de subsidie moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals het indienen van een prijsoverzicht van voorgenomen maatregelen. Het is helaas nog niet bekend wanneer ook deze groep hun aanvraag kan indienen. Staatssecretaris Vijlbrief wil zich ervoor inspannen dat dit zo spoedig mogelijk maar ook zorgvuldig gebeurt.

Benieuwd of u ook recht heeft op de subsidie van €10.000? U controleert het hier.