• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Ontvang nu 10% korting op kunststof kozijnen, deuren & schuifpuien!

De 'R' zit weer in de maand

Dit zijn maanden met minder zonlicht en warmte dan de maanden in het voorjaar en de zomer. In de r-maanden gaat de temperatuur omlaag en bestaat de kans dat er condens op het glas van uw nieuwe kunststof kozijnen ontstaat.

Condens op uw ramen

Vooral in de ochtend kan het zijn dat er condens op uw ramen ontstaat. Dit kan hinder met zich mee brengen omdat u minder zicht heeft naar buiten. Echter is condensvorming een bewijs dat uw kunststof kozijnen met glas uitstekend geïsoleerd zijn. Wanneer het tijdens een heldere nacht windstil is, komt condensvorming in de ochtend het meeste voor. Hoe lager de U-waarde van uw kunststof kozijn, hoe groter de kans dat er zich condens vormt. Wij zien dan ook de condens het meeste voorkomen bij onze Comfort uitvoering.

Condens aan de buitenkant

Na een koude en vaak windstille nacht kan de beglazing ’s ochtends condens vertonen aan de buitenkant. Condens ontstaat als de oppervlakte temperatuur van de buitenruit veel lager is dan de buitentemperatuur, én als het dauwpunt (temperatuur waar waterdamp vloeibaar wordt) van de buitenlucht hoger is dan de temperatuur van het glas.

De oppervlakte temperatuur van de buitenruit hangt onder andere af van de warmtestroom door het glas van binnen naar buiten, zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking. Hoe meer de ruit aan de binnenzijde het warmteverlies door het glas heen tegenhoudt, hoe kouder de buitenruit blijft. Komt de glastemperatuur van de buitenruit beneden de buitentemperatuur en wordt het dauwpunt bereikt dan beslaat de buitenruit.

HEPRO

Wist u dat: Condensatie aan de buitenzijde, afhankelijk van een aantal omstandigheden, gemiddeld 20 tot 40 keer per jaar kan voorkomen.

Op het moment dat de buitentemperatuur stijgt, de zon doorbreekt of de wind toeneemt zal de condens aan de buitenkant vanzelf verdwijnen.

Kunt u condens op uw kunststof kozijn aan de buitenkant voorkomen?

Condens op uw kunststof kozijn is een teken van goed geïsoleerde kozijnen en dit lost zich vanzelf op. Hoewel sommige mensen de condensatie aan de buitenzijde als hinderlijk ervaren, is het feitelijk het natuurkundig bewijs dat het isolatieglas goed werkt. Een oplossing voor de condens is dan ook niet beschikbaar. U kunt het zien als een klein nadeel tegenover alle duurzame voordelen van kunststof kozijnen.

Warme Edge Spacer versus aluminium afstandshouder

Onze kunststof kozijnen in de HEPRO Standard uitvoering zijn voorzien van een Warm Edge Spacer. Het voordeel van deze kunststof afstandshouder zorgt ervoor dat er koude brug ontstaat in tegenstelling tot de reguliere aluminium afstandshouder.

De Warm Edge Spacer is ontwikkeld om aan de binnenzijde van uw kunststof kozijn een hogere oppervlakte temperatuur te behouden waardoor het risico op condensatie aan de binnenzijde wordt voorkomen.

Condens aan de binnenzijde van uw kunststof kozijn

Niet alleen de buitenzijde maar ook het glas aan de binnenkant kan beslaan. In het geval van kunststof kozijnen is de isolatiewaarde van het glas wel goed, maar is er een probleem met de luchtvochtigheid in huis. Er kan (nog) teveel vocht in huis zijn door bijvoorbeeld nieuwbouw, douchen of uitgebreid koken. Hierbij is het belangrijk dat u goed ventileert en verwarmt om een optimaal binnenklimaat te bereiken.

Heeft u vragen over condens of wilt u meer informatie welke kunststof kozijn het beste bij uw woning past?

Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee!