Geef uw gevel en ramen een voorjaarsschoonmaak!

Tips, voor gevels die na een koude en natte winter wel een een wasbeurt kunnen gebruiken!
18-04-2019

Bent u iemand die zichzelf als traditiegetrouw zou bestempelen? Dan houdt u in de lente vast ook een voorjaarsschoonmaak! Door voor de kwaliteit van HEPRO te kiezen, houdt u misschien wat minder reinigingsklussen over. Onze deuren en kozijnen zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en vergen nauwelijks aandacht. Wilt u direct weten wat u wel of niet moet doen? Lees dan onze tips goed door. We vertellen u alles over de grondigheid en de frequentie van schoonmaak en algeheel onderhoud aan uw deuren en kozijnen van HEPRO.

 

Onderhoud

Houten kozijnen en deuren vergen wellicht om de zoveel tijd een vernislaag; dit is mede van de houtsoort afhankelijk. Dergelijke taken staan u niet te wachten wanneer u voor kunststof onderdelen hebt gekozen. Deze hoeven slechts tweemaal per jaar grondig gereinigd te worden. De lente en de herfst lenen zich hier perfect voor, daar deze twee seizoenen gemiddeld zes maanden uit elkaar liggen. Qua weersomstandigheden treft u het dan ook nog redelijk; in de zomer kan het te warm zijn en in de winter uiteraard te koud. Bovendien schijnt in beide gevallen de zon niet te fel, waardoor het water niet direct opdroogt en strepen achterlaat.

Wanneer u toch bezig bent, loont het de moeite om uw kunststof gevelbekleding mee te nemen in uw reinigingswerkzaamheden.

Reiniging

Wat u ook doet, gebruik geen bijtende middelen om uw kunststof kozijnen, deuren en gevelbekleding schoon te maken! Lauw water en/of een sopje volstaan. Sterke oplosmiddelen en bijtende zuren kunnen de te reinigen onderdelen beschadigen. Bent u klaar met poetsen? Ga dan alles nog eens goed na met zuiver water. Gebruik ook nooit een droge doek om uw kunststof producten van HEPRO schoon te maken. We hebben het hier namelijk over een materiaal dat behoorlijk krasgevoelig is. Voor de natte reiniging van uw kunststof kozijnen gebruikt u daarom liever ook een zachte doek of een spons.

Strepen

Geeft u zich ooit afgevraagd waar het gezegde ‘op je strepen gaan staan’ vandaan komt? Nou, zolang uw voeten ze bedekken, ziet men ze niet. Strepen zijn bovendien heel erg ongewenst bij uw ramen, die u samen met uw kozijnen, deuren en gevelbekleding schoonmaakt. Gelukkig is het erg gemakkelijk om dit effect te vermijden. Voeg simpelweg een ui toe aan uw sopje! Indien deze niet voorhanden is, bereikt u hetzelfde effect met citroensap, azijn of glansmiddel.

Populaire producten