• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Een groener Europa kunt u starten met de kunststof kozijnen van HEPRO!

Onlangs heeft commissaris Timmermans het vernieuwde klimaatpakket voor de Europese Unie gepresenteerd. Dit pakket is vernieuwd zodat in de toekomst onze kinderen en klein kinderen in een groenere en duurzamere wereld kunnen leven. Grondstoffen raken op, er is teveel CO2 uitstoot en de aarde warmt op. Het doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.

Dit kan bereikt worden door een circulaire economie na te streven in Europa. Het klimaatpakket bestaat uit maatregelen zodat de CO2 uitstoot verlaagd wordt en uiteindelijk Europa volledig klimaatneutraal is. HEPRO adviseert u graag over de mogelijkheden zodat ook u bij kunt dragen aan een circulaire economie en door te kiezen voor kunststof kozijnen!

      

Het vernieuwde klimaatpakket in Europa 

De CO2 uitstoot verlagen voor 2030 en op nul zetten in 2050 is het voornaamste doel van de vernieuwde klimaatwetten voor de Europese Unie.

Het klimaatdoel kan o.a. behaald worden door emissierechten en importheffing te hanteren. Bedrijven die het meeste CO2 uitstoten dienen ook het meeste te betalen. Een voorbeeld hiervan is dat de Europese luchtvaart op dit moment onbeperkt emissierechten ontvangt voor vluchten in Europa, dit recht houdt in dat een bedrijf schadelijke gassen mag uitstoten. Dit resulteert dat het CO2 verbruik daardoor niet wordt verlaagd.

Daarnaast wordt er ook veel CO2 uitgestoten door het gebruik van benzine en diesel auto’s in Europa. Dagelijks gebruiken miljoenen mensen de auto als vervoermiddel wat leidt in Nederland dat per jaar ca. 13.137 miljoen liter aan benzine en diesel wordt verbruikt. De Europese Unie heeft daarom besloten dat per 2035 er een verbod komt op nieuwe benzine- en dieselauto’s.

Verder, is er opgenomen in het akkoord om de energielasten eerlijk te verdelen. Dit houdt in dat huishoudens met een gemiddeld energieverbruik een lagere energierekening ontvangen. Door het isoleren van uw woning verlaagt u het energieverbruik waardoor er minder uitstoot plaatsvindt en vervolgens daalt uw energierekening van uw woning nog meer. 

Landen zoals Denemarken, Zweden en Duitsland zijn goed op weg met het verlagen van de CO2 uitstoot. Door een circulaire economie te creëren kunnen we vervuiling en een klimaatcrisis in de toekomst tegen gaan. Zoals Commissaris Timmermans zegt: “Als we de klimaatcrisis niet te lijf gaan, voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten.’’

HEPRO

Een circulaire economie met energiebesparende maatregelen

Een circulaire economie in Europa, maar zeker ook in Nederland, is van belang voor het behalen van deze klimaatdoelen. Het zoeken voor alternatieve grondstoffen en energiebesparende maatregelen door o.a. te isoleren horen bij dit proces. Energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld het laten plaatsen van zonnepanelen of kunststof kozijnen. Nederland stimuleert deze energiebesparende maatregelen in de vorm van een subsidieWist u dat: u tot €100,- per m2 aan subsidie kunt ontvangen door te kiezen voor kunststof kozijnen met triple beglazing!

HEPRO is zelf ook gestart met energiebesparende maatregelen door de fabriek te voorzien van zonnepanelen en in de vernieuwde showroom kunststof kozijnen met triple beglazing te plaatsen.

HEPRO kozijnen volledig circulair!

De oplossing die HEPRO voor u heeft op het gebied van duurzaam wonen is het Phoenix kozijn. Dit kozijn wordt gefabriceerd vanuit gebruikte en resten kunststof. Door het hergebruiken van kunststof kan de levensduur van kunststof verlengt worden tot 350 jaar. Wist u dat: kunststof wel tot 10x hergebruikt kan worden! Door kunststof opnieuw te gebruiken is er 90% minder CO2 uitstoot.

Kies daarom voor een kunststof kozijn die gemaakt is van gerecycled PVC en na gebruik ook voor 100% opnieuw te gebruiken is zonder zijn mechanische eigenschappen te verliezen! Meedoen met een circulaire economie, is hierdoor een fluitje van een cent.

Het nieuwste duurzame Phoenix kozijn heeft een hedendaagse uitstraling door het populaire blokprofiel van 15 graden en is leverbaar in alle RAL-kleuren d.m.v. ColorTop ®.

                                    

Wilt u ook een duurzaam huis bouwen? Bent u benieuwd hoe u kunt bijdragen aan een beter toekomst voor uw woning maar ook voor uw eigen wooncomfort? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs in uw regio bij onze klantenservice.