• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

ISDE subsidie - 2024

Vanaf 2024 is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de subsidie regeling voor isolatieverbetering van uw huis! Met deze regeling kunt u tot wel €131,- subsidie per m2 ontvangen op uw nieuwe aluminium of kunststof kozijnen!

Subsidie voor 1 isolerende maatregel

Met de ISDE regeling 2024 heeft u twee opties. U kunt een of twee isolerende maatregelen toepassen. Hiervoor ontvangt u verschillende vergoedingen en zijn er verschillende voorwaarden van toepassing.

Maakt u gebruik van 1 isolerende maatregel dan ontvangt u € 23,00 per m2 op uw kozijnen met HR glas en € 65,50 per m2 voor Triple beglazing kozijnen. Met een isolerende maatregel is het voldoende om alleen uw kozijnen en/of deuren te vervangen. 

Subsidie voor 2 isolerende maatregelen

Maakt u gebruik van 2 of meer isolerende maatregelen zoals aluminium of kunststof kozijnen en spouwmuur isolatie. Dan ontvangt u € 46,00 per m2 op HEPRO Basic & Standard kozijnen / Decalu kozijnen (HR glas) en € 131,00 per m2 voor HEPRO Comfort kozijnen / Decalu kozijnen. (triple beglazing)

Voor beide opties geldt dat u een minimale afmeting van 8 m2 glas dient te vervangen. De vergoeding per 2024 is van toepassing op het glas met kunststof kozijn. Voor de vergoedingen van de overige isolerende maatregelen zoals spouwmuur isolatie kunt u de website van de RVO raadplegen. 

De vernieuwde subsidieregeling ISDE 2024 geldt voor u als particuliere klant, zakelijke klant of VvE (Vereniging van Eigenaren).

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

ISDE oftewel de energiebesparende isolatiemaatregelen en duurzame energieproductie die van toepassing zijn:

 • Hoogrendementsglas en/of kunststof kozijnen plaatsen: het vervangen van glas in de kozijnen door HR glas of Triple glas.
 • Hoogrendementsglas: het vervangen van glas en het kozijn voor triple glas met een isolerend kunststof kozijn of aluminium kozijn  
 • Spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
 • Dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
 • Vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem in de thermische schil
 • Gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- en/of buitengevel met isolatiemateriaal

Het aanvraagproces en de voorwaarden van de ISDE verschillen van elkaar, afhankelijk of u een particuliere- of zakelijke klant bent. De veranderingen van de subsidie en de voorwaarden voor u als zakelijke- of particuliere klant kunt u hieronder lezen. HEPRO helpt u graag mee in het realiseren van uw subsidie op kunststof en aluminium kozijnen!

ISDE 2024 - Kozijn telt weer mee in de subsidie

De vernieuwde subsidieregeling voor dit jaar is de ISDE 2024. De ISDE regeling is gestopt op 31 december 2023 maar wordt gelukkig verlengt door de ISDE regeling 2024 waardoor u nog steeds subsidie kunt ontvangen op uw aluminium en/of kunststof kozijnen en deuren. De verandering naar ISDE brengt gelukkig voordelen met zich mee. Onderstaand ziet u de voordelen:

 • Er is geen onderscheid meer in woningtypes. De minimale afname voor glas is 8 m2. Dit houdt in dat het minimale aantal m2 te isoleren per oppervlakte opnieuw is verlaagd.
 • U ontvangt in 2024 maximaal €131,- per m2 op triple beglazing (HEPRO COMFORT / DECALU )
 • U ontvangt in 2024 voor HR glas €46,- per m2 (HEPRO BASIC & STANDARD / DECALU)
 • Het is sinds 1 januari 2023 mogelijk om slechts een isolerende maatregel uit te voeren. Hierbij ontvangt u bij HR glas € 23,- per m2 en bij triple beglazing € 65,50 per m2

Voor u houdt dit in dat u kozijnen kunt combineren met een andere isolatiemaatregel of alleen uw kozijnen vervangt, zolang de kozijnen opgeteld maar minimaal 8 m2 glas heeft. U kunt subsidie voor aluminium en kunststof kozijnen ontvangen tot 45 m2.

Investeringssubsidie duurzame energie 

Investeringssubsidie duurzame energie maakt het mogelijk om uw woning te verduurzamen! Kies voor aluminium of kunststof kozijnen, deuren en/ of schuifpuien met HR of triple beglazing. Door te kiezen voor kunststof kozijnen heeft u recht op subsidie. U ontvangt al subsidie bij een afname van minimaal 8 m2 op glas. Daarnaast, mag u dubbelé en triple beglazing en isolerende deuren met elkaar combineren om aan minimaal 8 m2 te komen. Het plaatsen van kunststof kozijnen in uw woning geldt als 1 isolerende maatregel.

Wilt u graag gebruik maken van de ISDE regeling? Dit kan met de kozijnen en deuren van HEPRO. Wanneer u kiest voor het vervangen van uw kozijnen met HR glas kiest u voor Standard kunststof kozijnen of Decalu aluminium kozijnen. Gaat uw voorkeur uit naar Triple glas? Dan bestelt u de Comfort kunststof kozijnen of Decalu aluminium kozijnen.

Voordelige kozijnen met triple glas en een isolerend kozijn! Door de subsidieregeling ISDE is het mogelijk om extra voordelig uw kozijnen aan te schaffen met de hoogst mogelijke isolatiewaarden in de markt.

De UG-waarden van het glas zijn 1.1 tot 0.6. Dit houdt in dat de kunststof en aluminium kozijnen van HEPRO voldoen aan de voorwaarden om subsidie te mogen ontvangen.

Woont u in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe en heeft u aardbevingsschade? Dan is het mogelijk dat u tevens recht heeft op de SNN subsidie.

Voorwaarden ISDE zakelijk

Voor de zakelijke markt is het ook mogelijk om de ISDE aan te vragen. U kunt de subsidie van te voren al aanvragen. Onderstaand de kenmerken voor een zakelijke ISDE aanvraag:

 • Geldig KVK nummer
 • U laat de kunststof kozijnen in Nederland monteren en door een erkend bouwbedrijf
 • U heeft een factuur en betaalbewijs nodig van de aanschaf
 • U mag de kunststof kozijnen niet binnen een jaar na plaatsingsdatum verwijderen of verkopen

Aanvragen ISDE zakelijk

U vraagt de subsidie aan bij het E-loket, Rijksdienst voor ondernemend Nederland. U bent in het bezit van een E-herkenning. U kunt meerdere maatregelen in 1 aanvraag indienen.

Wilt u ook graag zakelijke klant worden bij HEPRO? U profiteert dan van zakelijke kortingen en begeleiding bij uw project van begin tot eind.

Kunststof kozijnen offertes

HEPRO heeft kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien voor uw woning! Wilt u in aanmerking komen voor de ISDE subsidie 2024? Kies dan voor de kunststof producten van HEPRO. U helpt mee aan een beter milieu, een lagere energierekening en een comfortabele woning!

Via de website ontvangt u makkelijk en snel een vrijblijvende offerte binnen 48 uur. De prijzen die u op de website ziet zijn exclusief montage. De montageprijzen worden voor u vermeldt in de aangevraagde offerte. HEPRO kunststof kozijnen werkt met een eigen team van gecertificeerde monteurs, waardoor uw kunststof kozijnen worden geplaatst door een erkend bedrijf. Wilt u in contact komen met een adviseur voor het opstellen van een offerte aan huis? Ook dat kan! Neem dan contact met ons op!