• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Ontvang nu 10% korting op kunststof kozijnen, deuren & schuifpuien!

Kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken is maar periodiek nodig vergeleken met houten kozijnen. Echter is het schoonmaken van kunststof kozijnen 2 tot 4 keer per jaar nodig om te kunnen blijven genieten van uw nieuwe kunststof kozijnen. Daarnaast beschermt u uw kunststof kozijnen beter tegen weersinvloeden en krijgen de kozijnen direct een periodieke controle.

Waarom kunststof kozijnen schoonmaken?

Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen is het met regelmaat nodig om kozijnen en kunststof deuren te reinigen. Kozijnen of deuren schoonmaken kunt u eenvoudig zelf doen en/ of laten doen door een glazenwasser. HEPRO adviseert om minimaal 2 keer per jaar de kunststof kozijnen schoon te maken. Dit kunt u al doen terwijl u de ramen gaat wassen, tijdens deze schoonmaakbeurt voorkomt u dat vuil zoals stof, zand en aanslag van het gehele jaar in uw kunststof kozijnen trekt. Wanneer vuil in het kunststof trekt is dit namelijk lastiger te reinigen dan wanneer u periodiek onderhoud pleegt.

Met de onderstaande producten kunt u veilig en snel uw kunststof kozijnen schoonmaken. Benieuwd hoe u het beste uw kozijnen kan schoonmaken? Bekijk hieronder onze tips! 

Hoe kunststof kozijnen schoonmaken?

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is gelukkig heel gemakkelijk. Het enige waarop u dient te letten is dat u geen agressieve of chemische schoonmaakmiddelen gebruikt. Kunststof is gemaakt van PVC, dit is een erg sterk materiaal maar gevoelig voor agressieve middelen zoals: chloor, ammoniak of spiritus.

“Gebruik nooit chloor, ammoniak of spiritus!”

De kunststof kozijnen van HEPRO weren vuil en stof. Daarom is het voldoende om de kozijnen gewoon te wassen met een zachte vochtige spons of doekje en water. Als schoonmaakmiddel voor kunststof kozijnen kunt u gebruikmaken van PVC Cleanup. Dit schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkelt door Deceuninck en beschermt kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien uitstekend.

Waar moet ik op letten tijdens het schoonmaken van mijn kunststof kozijnen?

Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen is direct een goed moment om uw kozijnen en het hang- en sluitwerk te controleren. U kunt voordat u met het poetsen begint eerst het kozijn openen en sluiten om vervolgens het hang- en sluitwerk te controleren. Sluit het raam niet goed vanwege vuil of stof? Dan kunt u verder gaan met het schoonmaken van de kozijnen. WIlt u de kozijnen beschermen tegen vuil en stof? HEPRO heeft hiervoor het schoonmaak middel PVC Protect. Sluit uw kozijn niet goed vanwege een mankement? Neem dan contact met ons op. 

Kunststof kozijnen schoonmaken stap voor stap:

Benodigdheden kunststof kozijnen schoonmaken:

  • Een spons
  • Een doekje
  • Water
  • PVC Cleanup
  • Milieuvriendelijke allesreiniger

Stap 1. Glas & kozijnen afspoelen met water

Wanneer u zowel uw ramen als uw kunststof kozijnen reinigt kunt u het beste als eerste de ramen afspoelen met water. Op deze manier voorkomt u dat zand eventueel krassen kan maken op het HR++ of Triple glas.

Stap 2. Kunststof kozijnen en glas schoonmaken met een zachte spons in een sopje van PVC Cleanup

Vervolgens kunt u eenvoudig de kunststof kozijnen en het glas schoonmaken met een vochtige zachte spons. De spons neemt alle aanslag eenvoudig op maar is tevens zacht van materiaal. Gebruik lauwwarm water zodat vlekken eenvoudig losweken. Geen PVC Cleanup in huis? Bestel het hier of gebruik een milieuvriendelijke allesreiniger!

“Gebruik nooit een stoomreiniger, dit veroorzaakt witte vlekken”

Stap 3. Maak ook de onderdorpel schoon met een spons

De onderdorpel van uw kozijn heeft het vaak het zwaarste te verduren. Spinnetjes verstoppen zich hier graag en vuil hoopt zich hier op. De onderdorpel vindt u aan de onderkant van de kozijnen ter hoogte van de vensterbank. De onderdorpel kan eenvoudig gereinigd worden met een vochtige spons en vervolgens afnemen met een doek.

Stap 4. Reinig uw scharnieren en het hang- en sluitwerk

Het voordeel van het schoonmaken van uw scharnieren en het hang- en sluitwerk is dat u voorkomt dat de draaiende onderdelen gaan piepen. U kunt de draaiende delen met een vochtige doek afnemen. Tevens kunt u na het reinigen van de scharnieren deze inspuiten met teflon of PFTE spray. Het wordt afgeraden om de delen in te smeren met olie omdat dit juist vuil aan trekt.

Witte kunststof kozijnen schoonmaken

Heeft u witte kunststof kozijnen? Ook deze kunt u op dezelfde manier schoonmaken. Witte kunststof kozijnen zijn vervaardigd van een sterk PVC materiaal dat vuil afstotend is. Heeft u een vlek op uw kozijnen die er niet af gaat? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag in het reinigen van kunststof kozijnen.

“Tip gebruik nooit een schuursponsje of schurende schoonmaak middelen”

Kunststof kozijnen schoonmaken | Wat u vooral niet moet doen!

 Gebruik nooit een schuurspons

 Gebruik geen chemische of agressieve schoonmaakmiddelen zoals; wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, chloor of spiritus. Ook het gebruik van een schuurmiddel wordt ten strengste afgeraden

 Verf nooit uw kunststof kozijnen

 Reinig uw kozijnen  nooit droog dit vergroot de kans op krassen

 Maak de kunststof kozijnen nooit droog met een stoomreiniger, dit kan witte vlekken achterlaten

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw kunststof kozijnen? Neem contact met ons op. We adviseren u graag!