• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Ontvang nu 10% korting op kunststof kozijnen, deuren & schuifpuien!

Kunststof of aluminium kozijnen?

Wilt u uw woning aanpakken? De isolatiewaarden verbeteren en uw energierekening verlagen? Meer licht inval in uw huis en voor een duurzame aanpak gaan? Heeft u al eens gedacht aan kunststof of aluminium kozijnen? Beide kozijnen hebben voordelen en nadelen maar beide kozijnen zijn onderhoudsarm, topisolerend en goedkoper in aanschaf en onderhoud dan hout!

Aluminium of kunststof kozijnen 

Aluminium of kunststof kozijnen? Vandaag de dag heeft u steeds meer mogelijkheden om uw woning naar eigen smaak en sfeer in te richten.

Kiest u voor aluminium kozijnen dan heeft u de keuze uit Decalu en Decalu . Beide uitvoeringen hebben een aluminium kozijn met een vlakke buitenzijde, doordat het een slank profiel is. De uitstraling is modern en tijdloos, waardoor het geschikt is voor elk type project. Het verschil tussen deze 2 uitvoeringen zit in het glas. De hoogste isolatiewaarde boekt u door te kiezen voor Decalu voorzien van triple beglazing. Liever dubbele beglazing in uw aluminium kozijn? Dan kiest u voor Decalu. Het aluminium kozijn is duurzaam, veilig en verkrijgbaar in vele kleuren.

Kiest u voor kunststof kozijnen dan heeft u de mogelijkheid uit 3 uitvoeringen, goed, beter, best of terwijl Basic, Standard en Comfort uitvoering. Een goede isolerende werking heeft u al als u kiest voor de Basic uitvoering. Tevens is deze uitvoering voorzien van HR glas, verdekt hang- en sluitwerk en een stalen versterking. Een 16% hogere isolatiewaarde ontvangt u door te kiezen voor de Standard uitvoering! Deze uitvoering heeft dezelfde kenmerken als de Basic uitvoering maar is uitgebreid met een Thermofibra® versterking en een Warm Edge Spacer. Verreweg de hoogste isolatiewaarde boekt u door te kiezen voor de Comfort uitvoering met triple beglazing. De draaidelen zijn voorzien van glasvezel versterkte draaidelen en het hang- en sluitwerk is ActivPilot waardoor het tot wel 180 kilo kan dragen.

Elegant kunststof versus Decalu aluminium kozijnen

Elegant versus Decalu kozijnen, wat past het beste bij uw woonwensen? Het kan zijn dat u voor uzelf al heeft besloten of u kiest voor kunststof of aluminium kozijnen. Wat in ieder geval fijn is om te weten dat de profielen van beide kozijnen worden geleverd door Deceuninck.  Een gerenommeerde profielleverancier voor kunststof en aluminium kozijnen, van deze profielen worden de kozijnen gemaakt.

HEPRO werkt al vele jaren met de profielen van Deceuninck. HEPRO is daardoor verzekerd van een kwaliteitsproduct door de marktleider in de Benelux. Deceuninck kenmerkt zich als innovatief, betrouwbaar en duurzaam. U als klant kiest zo voor een kwalitatief goed kozijn!

Benieuwd naar de kozijnen? Bekijk dan de onderstaande video.

Verschil aluminium en kunststof kozijnen

Er zitten een aantal verschillen tussen aluminium en kunststof kozijnen. Zoekt u bijvoorbeeld een kozijn voor grote raamoppervlaktes? Het aluminium kozijn is sterk en daardoor zijn grote raamoppervlaktes hierbij mogelijk.

Een ander verschil is dat de isolatiewaarden van kunststof kozijnen iets hoger liggen dan bij aluminium kozijnen, maar beide kozijnen voldoen aan de voorwaarden om subsidie te mogen ontvangen.

De prijs voor aluminium kozijnen ligt hoger dan bij kunststof kozijnen. Dit is omdat aluminium een kostbaarder materiaal in aanschaf is, maar sterker dan kunststof en daardoor uitermate geschikt voor grotere glasoppervlakken.

Tevens is het verschil dat u bij aluminium kozijnen een industriële look aan uw woning geeft en dat u bij kunststof de keuze heeft om een houtlook te creëren. Dit wordt gedaan met folie, waardoor uw kunststof kozijnen op een houten kozijn lijkt maar u profiteert wel van de voordelen van een kunststof kozijn.

Een bezoek aan de showroom brengen om de kunststof en aluminium kozijnen in het echt te zien? U kunt de showroom in Hillegom en Zuidbroek bezoeken. Maak een afspraak via onze klantenservice.