• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Heeft u al een lichtplan voor uw huis?

Wilt u meer daglicht in uw interieur? Bedenk eerst, waar u precies meer licht wilt hebben. Maak vervolgens uw eigen lichtplan en begin dan aan de bouw of verbouw van uw woning!

‘Des te groter uw ramen, hoe meer licht in huis.’

Kunststof pui

Wat is een lichtplan? 

Voordat u een lichtplan voor een bepaalde ruimte gaat maken, is het belangrijk om over de functie van deze ruimte na te denken. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? En welke sfeer moet er worden uitgestraald? Ook denkt u na over wat u in die ruimte wilt gaan doen en wat voor licht u daarbij nodig hebt.  

Er zijn heel veel mogelijkheden om uw woning te verlichten. De juiste lamp, een goede mix tussen de verschillende types verlichting. Maar ook de grote van uw ramen en puien spelen hierin een belangrijke rol.

Natuurlijk is het supergezond om veel buiten te zijn, maar u kunt de natuur ook enigszins naar binnen halen. Alle ramen in uw huis lijken als iets vanzelfsprekends, maar het is meer dan een leuk uitkijkje. Hoe groter uw ramen zijn, hoe meer daglicht u binnenkrijgt. Een lichtplan helpt u bepalen, waar u de meeste lichtinval wilt hebben en met welk type kunststof pui u dat het beste kunt realiseren.

Want meer ramen = meer licht.

Wist u dat: ‘Veel natuurlijk licht’ in huis, door potentiele huizenkopers als een belangrijk kenmerk wordt aangegeven. Kopers zijn op zoek naar ‘natuurlijk licht’ bij hun zoektocht naar een nieuwe woning!'

Kunststof tuindeur

Kunststof kozijnen lichtplan

Gaat u uw eigen huis bouwen, of verbouwen of gaat u misschien verduurzamen? Realiseert u zich dan, dat u met een schuifpui, openslaande deuren of een kunststof kozijn tot aan de grond veel licht in huis kunt halen.

Als u op zoek bent naar nieuwe ramen of deuren, dan is dit hét moment om de openingen te vergroten en de hoeveelheid aan natuurlijk licht flink uit te breiden. Onze adviseurs denken graag mee, om samen met u tot het ideale kunststof kozijnen lichtplan te komen.

Vervang uw degelijke buitendeur door een kunststof terras-of tuindeur. Op deze manier kunt u van elke kamer een ‘serre’ maken. De lijnen tussen de binnen- en buitenruimte worden op deze manier vervaagd. Voor nog meer licht in bijvoorbeeld de hal, kunt u zijlichten en bovenlichten aan uw buitendeur toevoegen. 

HEPRO

Heeft u liever aluminium kozijnen?

Laat u uw huis renoveren? Dan kunt u ook kiezen voor aluminium kozijnen! In het najaar van 2021 is het mogelijk om via de website een aanvraag te plaatsen voor aluminium kozijnen. Een groot voordeel van aluminium kozijnen is, dat deze geschikt zijn voor zeer grote raamoppervlaktes. Hierdoor krijgt u veel zonlicht in huis! Tevens is het aluminium kozijn slank ,modern en onderhoudsarm.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Samen creëren we de perfecte oplossing en het ultieme lichtplan met de kunststof & aluminium kozijnen van HEPRO.