• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Puien keuzegids

Openslaande deuren of een schuifpui?

U gaat verbouwen! U zoekt een nieuwe look voor de woonkamer of keuken en wenst graag uw woning te verduurzamen. Dit kunt u doen met openslaande deuren of een schuifpui in kunststof of aluminium van HEPRO!  Hoe kunt u deze verbouwing het beste aanpakken en hoe weet u zeker dat u de juiste keuze maakt aansluitend bij uw woonwensen? HEPRO heeft een stappenplan voor u uitgewerkt! Kiezen voor een schuifpui of openslaande deuren is een investering die u maakt voor de toekomst! U beleefd er jarenlang plezier van en wij weten daarom als geen ander hoe belangrijk deze keuze is. 

Naast openslaande deuren en schuifpuien kunt u ook bij ons terecht voor aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. De mogelijkheden voor uw woning zijn eindeloos! 

               

               

Openslaande deuren of een schuifpui in kunststof of aluminium

Bij HEPRO kunt u terecht voor kunststof en aluminium producten. U heeft de keuze uit een breed assortiment, waardoor er altijd een model aansluit bij uw woonwensen.

Kiest u voor kunststof dan heeft u de keuze uit maar liefst 3 uitvoeringen. Basic, Standard en Comfort zijn de uitvoeringen waarin uw kunststof openslaande deuren of schuifpui geleverd kan worden.

De Basic uitvoering is voorzien van HR glas met een aluminium afstandshouder. Bij de Standard uitvoering heeft uw openslaande deur of schuifpui HR glas met een Warm Edge Spacer en is het voorzien van een ThermoFibra® versterking. De hoogste winst boekt u door te kiezen voor de Comfort uitvoering die is voorzien van bovenstaande eigenschappen en 42 mm dik triple beglazing. Laat u adviseren welke uitvoering het beste past bij uw huis! 

Past een aluminium openslaande deur of schuifpui beter in uw interieur? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. U heeft de keuze uit de uitvoeringen Decalu en Decalu . Beide uitvoeringen beschikken overdezelfde uitstekende eigenschappen zoals een verborgen afwateringssysteem, geintegreede therimische isolatie en verdekt hang- en sluitwerk.

Het verschil in deze uitvoeringen zit in het type glas. Decalu heeft dubbele beglazing met een glas en kozijn waarde (uw-waarde) van 1,5 W/m2K. Decalu heeft HR glas met een Warm Edge afstandshouder en uw-waarde van 0,9 W/m2K. Des te lager de uw-waarde des te beter het kozijn isoleert!

Kiest u nou voor kunststof of aluminium het kan beide geleverd worden in maar liefst 215 RAL kleuren. Wist u dat: kunststof en aluminium naadloos gecombineerd kan worden in 16 trendkleuren? Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden! 

Stappenplan

Een stappenplan voor het maken van de juiste keuze tussen openslaande deuren of een schuifpui heeft HEPRO voor u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Stap 1: Welke maat en model kiest u?

De eerste vraag is natuurlijk, passen openslaande deuren beter bij uw woning of juist een schuifpui? De indeling van uw woonkamer en de overgang naar de tuin spelen hierin een grote rol. Openslaande deuren passen vaak ook prima in kleine muren en nemen dus niet veel ruimte in. U kunt er tevens voor kiezen om zijlichten te plaatsen naast de openslaande deuren voor meer lichtinval in uw woonkamer.

Zoekt u nog meer lichtinval? Dan kiest u voor een 2,3 of zelfs 4-delige schuifpui. Een schuifpui kan vaak geplaatst worden in grote muur openingen en maakt uw woonkamer en tuin een geheel.

Stap 2: Welke bediening wenst u?

Wat voor bieding het beste aansluit bij uw woonwensen is goed om te weten tijdens het maken van de keuze voor openslaande deuren of een schuifpui. Een schuifpui is namelijk te bedienen vanuit de binnenzijde en kan vanuit hier ook op slot gedraaid worden. Dit geeft een veilig gevoel.Tevens kunt u bij een schuifpui gemakkelijk ventileren door de pui in de ventilatiestand te zetten. Op deze manier haalt u voldoende frisse lucht in huis. 

Wist u dat: wij 90% van onze tijd binnen doorbrengen? In huis, op kantoor of op school. Goede ventilatie is daarom uitermate belangrijk! 

Zoekt u bediening aan beide zijden? Dan kiest u voor openslaande deuren in kunststof of aluminium, die kunt u zowel vanuit binnen als buiten op slot doen. Een voordeel van openslaande deuren is dat u een eenvoudige opstap naar de tuin of het balkon kunt creëren door een DTS dorpel te plaatsen. Een lage opstap is rolstoelvriendelijk en heeft een antislip oppervlakte.

          

          

Stap 3: Hoe wilt u isoleren?

Start u met het verduurzamen van uw woning of heeft u uw hele woning al voorzien van kunststof of aluminium? Welke uitvoering sluit dan heb beste aan bij uw isolatiewensen? Zoekt u dubbele of triple beglazing? Bij HEPRO kan het allemaal.

Kiest u voor een schuifpui in kunststof of aluminium dan heeft uw schuifpui een middenstijl met een hoekprofiel waardoor een hogere isolatie wordt gecreëerd. Een ander voordeel is dat als de schuifpui in de rust- of gesloten stand staat er geen belasting op de wielen zit. De manier van ventilatie is hierdoor eenvoudiger bij een schuifpui en er ontstaat nauwelijks vuil in de rails in de gesloten stand.

Openslaande deuren in kunststof of aluminium beschikken ook over een uitermate hoge isolatiewaarde waardoor u hierbij waarschijnlijk ook recht heeft op subsidie. Kiest u bijvoorbeeld voor een openslaande deur in de Comfort uitvoering? Dan kunt u tot wel 100 euro per m2 aan subsidie ontvangen!

Stap 4: Welke stijl sluit aan bij uw woning?

U kunt de inrichting en het aanzicht van uw woning compleet veranderen door te kiezen voor openslaande deuren of een schuifpui in kunststof of aluminium te laten plaatsen in uw woonkamer of keuken.

Een mooi pluspunt van openslaande deuren zijn dat u deze kunt voorzien van roeden waardoor u een landelijke sfeer creëert. De roeden worden geplaatst in het glas waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken! 

Heeft u op dit moment alleen ramen in uw woonkamer? Dan kunt u er ook voor kiezen om de gehele muur open te breken en hier een schuifpui in te plaatsen. U heeft meer daglicht in de ruimte en maakt de woonkamer en tuin een geheel met elkaar. De ruimte lijkt hierdoor groter maar is ook toegankelijker omdat het is samengevoegd. Grote ramen zijn kenmerkend bij een moderne stijl! 

Stap 5: Wat dient er gerealiseerd te worden voor het vervangen van openslaande deuren of een pui?

Kiest u voor een schuifpui of openslaande deuren dan is een bouwkundige check van te voren aan te raden. Dient er een stuk muur gesloopt te worden en moet er daardoor een latei geplaatst worden? Het kozijn mag namelijk geen dragende functie hebben. Heeft u op dit moment een CV geplaatst op de plek waar u de muur gaat slopen? Dan is het verstandig om erover na te denken hoe dit verplaatst kan worden. En past het met de hoogte van de vloer? Hoe diep kan de schuifpui of openslaande deur geplaatst worden in de woning.

U kunt deze punten bespreken met een adviseur van HEPRO. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden van een kunststof of aluminium openslaande deur of schuifpui. U kunt er tevens ook voor kiezen om de producten door HEPRO te laten monteren. Wij nemen zo het gehele proces voor u uit handen. Bent u zelf handig? Dan kunt u er ook voor kiezen om zelf te gaan monteren. Wij hebben een divers assortiment aan montagemateriaal voor u samengesteld.