• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Energiebespaarlening

voor particuliere woningeigenaren

Meer lenen dan € 25.000,-?

Meer dan 10.000 particulieren gingen u voor!

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren.

Over de Energiebespaarlening

 • U moet eigenaar en bewoner zijn van een bestaande woning
 • Het is een maandannuïteitenlening
 • U kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 lenen
 • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is drie maanden geldig
 • Geen bovengrens leeftijd: aanvragen ook mogelijk voor 75 'ers

Energiebespaarlening

Wilt u de energiezuinigheid van uw woning verbeteren door middel van kunststof kozijnenkunststof deuren of aluminium kozijnen? Zowel particulieren als de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen voor de financiering een Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds! Voordelen van een energiebespaarlening voor u op een rij:

 • U kunt de Energiebespaarlening alleen gebruiken voor maatregelen van de maatregelenlijst, uitgevoerd door een aannemer of installateur.
 • Het is mogelijk om in combinatie met een lening van 20 jaar een warmtepomp te financieren als deze niet meer dan 33% (een derde) van het leenbedrag bedraagt. Dit in verband met de levensduur van een warmtepomp. Bij leningen met een kortere looptijd maakt het niet uit welk deel van het leenbedrag aan een warmtepomp besteed wordt.
 • Maatregelen die al zijn uitgevoerd kunnen niet worden meegenomen in de lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum van de lening zijn gefactureerd.

Met een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds heeft u een goede financiering voor een duurzame investering aan uw woning, zoals kunststof kozijnen, deuren en gevelpanelen van HEPRO. Ook kunt u door de uitstekende isolatiewaarden kiezen voor aluminium kozijnen. Hier leest u meer over de Decalu kozijnen van HEPRO. Door de uitstekende isolatie bespaart u op uw energie en dat scheelt u direct in de stookkosten! Afhankelijk van de hoeveelheid energie die u verbruikt, kan deze besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Nationaal energiebespaarfonds

Het nationaal energiebespaarfonds geeft u de mogelijkheid om onder andere energiebesparende maatregelen als isolerende kunststof kozijnen en deuren voor uw woning financieren. Met een Energiebespaarlening profiteert u van gunstige voordelen, daarnaast kunt u de lening combineren met subsidies

Met laagdrempelige financiering maakt het Warmtefonds mogelijk dat u energiebesparende maatregelen kunt nemen voor uw woning of appartementencomplex. Een lening afsluiten gaat snel, zonder verborgen kosten en tegen een aantrekkelijke rente. Zo maken we de verduurzaming van de gebouwde omgeving voor iedereen bereikbaar.

Nationaal Warmtefonds

U kunt het Nationaal Warmtefonds bij HEPRO gebruiken voor het investeren in kunststof of aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien & gevelbekleding. Deze producten moeten aan de volgende eisen voldoen: de U-waarde van kozijnen en deuren is maximaal 1,2 W/m2K. U-waarde wordt ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Deze waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m2 en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere kant van een raam of deur die doorgelaten wordt. Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarden.

Voldoen de HEPRO kozijnen aan de voorwaarden van het Nationaal Warmtefonds?

Jazeker! De U-waardes van de kozijnen en deuren van HEPRO liggen zelfs een heel stuk lager dan de maximale U-waarde van het Nationaal Warmtefonds. Onze kozijnen zijn hiermee uniek in Nederland! Namelijk:

Kunststof kozijnen:

 • HEPRO Basic kozijn: U-waarde vanaf 1,39 W/m2K
 • HEPRO Standard kozijn: U-waarde vanaf 1,17 W/m2K
 • HEPRO Comfort kozijn: U-waarde vanaf 0,82 W/m2K
 • HEPRO deur: U-waarde vanaf 0,8 W/m2K

Aluminium kozijnen & deuren

 • HEPRO Decalu kozijnen: U-waarde vanaf  1,5 W/m2K
 • HEPRO Decalu kozijnen: U-waarde vanaf 1,0 W/m2K

Zoals u ziet voldoet HEPRO ruim aan de voorwaarden van het Nationaal Warmtefonds voor een Energiebespaarlening! U berekent eenvoudig online de totaalprijs van de kozijnen en deuren die u nodig heeft. Als particulier kunt u minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. Voor een VvE is dat maximaal € 25.000,- per appartementsrecht. Past u de meter op nul voorwaarden toe aan uw woning? Dan kunt u tot maximaal €65.000,- lenen. Tip u kunt de lening combineren met de landelijke subsidies.

Energiebespaarlening voor HEPRO kunststof kozijnen en deuren

Niet alleen hebben de kunststof kozijnen en deuren van HEPRO zeer aantrekkelijke U-waardes, onze kozijnen en deuren zijn ook voorzien van de benodigde keurmerken. Ons KOMO keurmerk verzekert u van het gebruik van duurzame materialen en een hoge kwaliteit. Daarom geven wij u bij onze kozijnen en deuren 10 jaar garantie. Daarnaast zijn onze kunststof producten voorzien van het SKG keurmerk. Dit betekent dat het kozijn of de deur inclusief hang- en sluitwerk inbraakwerend is. Bekijk hier meer informatie over deze keurmerken. Voor vragen of advies over onze kunststof kozijnen en deuren kunt u contact met ons opnemen.

Het Nationaal Warmtefonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. U kunt op de website van het Nationaal Warmtefonds ook zelf een Warmtefonds lening berekenen toepassen op basis van uw eigen gegevens.

Stichting nationaal energiebespaarfonds 

Wanneer u eigenaar bent van een woning en u energiezuinige maatregelen wilt treffen, kunt u een energiebespaarlening aanvragen op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds. De lening is bedoeld als stimulerende regeling omdat veel mogelijkheden ten aanzien van subsidies zijn weggevallen. Ook voor de financiering van de zuinige kunststof kozijnen en deuren van HEPRO kunt u daarom nu een warmtefonds lening aanvragen! Profiteer van meer wooncomfort, lagere energielasten, waardebehoud- of vermeerdering van uw woning én draag een steentje bij aan het milieu!

Geïnteresseerd in een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds?

Bent u geïnteresseerd in een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds? Dan kunt u eenvoudig een lening aanvragen via energiebespaarlening.nl. Het aanvraagproces gaat als volgt:

Stap 1: Aanvraag van de energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds
U doet de leencheck en vult het online aanvraagformulier met uw persoonsgegevens in.

Stap 2: Activeer uw account
Na het indienen van uw aanvraag, ontvangt u van het Nationaal Warmtefonds een e-mail met daarin een link naar uw Mijn-omgeving-account. Bij het inloggen in uw Mijn-omgeving verifieert Microsoft uw telefoonnummer d.m.v. een sms of telefonische bevestiging (gratis).

Stap 3: Documenten uploaden
Op basis van de BKR-toetsing en de door u verstrekte gegevens, beoordeelt het Warmtefonds of er voor u een offerte kan worden opgemaakt. In deze offerte met de overeenkomst van de geldlening staat: het leenbedrag, de maandtermijn (rente en aflossing), het rentepercentage en de looptijd van de lening. Deze offerte vindt u terug in uw Mijn-omgeving. In de Mijn-omgeving upload u tevens alle opgevraagde documenten, zodat het Nationaal Warmtefonds uw aanvraag kan beoordelen. Als het Nationaal Warmtefonds u geen offerte kan opsturen, ontvangt u hierover een bericht in uw Mijn-omgeving met de reden van afwijzing en waarom het Nationaal Warmtefonds u geen lening kan verstrekken.

Stap 4: Beoordeling en bevestiging
Het Nationaal Warmtefonds beoordeelt de geüploade documenten en controleren of de energiebesparende maatregelen voldoen aan de eisen van het Nationaal Warmtefonds. Als u een lening afsluit gaat u een financiële verplichting aan. Daarom moet uw financiële situatie voldoende stabiel zijn om de extra maandlasten van de nieuwe lening, bovenop alle overige vaste lasten die u al heeft, te kunnen dragen. Het Nationaal Warmtefonds kijkt naar de hoogte van uw inkomen, maar ook naar uw gezinssituatie en uw woon- en werksituatie. Bij een positieve beoordeling opent het Warmtefonds een bouwdepot met het leenbedrag. Hierover ontvangt u een bevestiging per brief inclusief de declaratieformulieren. Bij een negatieve beoordeling stuurt het Warmtefonds u een brief met de reden waarom wij u geen lening kunnen verstrekken.

Stap 5: Facturen
Tenslotte mailt u het Nationaal Warmtefonds de factuur en het ingevulde declaratieformulier, zodat het Nationaal Warmtefonds de aannemer/installateur kunnen uitbetalen.