• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Heb ik een vergunning nodig om kunststof kozijnen te plaatsen?

U heeft plannen om uw woning te renoveren of te verduurzamen met kunststof kozijnen van HEPRO! Heeft u er dan al eens over nagedacht of u een vergunning nodig heeft? Is uw wijk vergunnigsvrij of heeft u een vergunning nodig als u iets wenst aan te passen aan de buitenzijde van uw woning. Benieuwd naar de spelregels in uw woonwijk? HEPRO heeft de belangrijkste informatie voor uw uitgezocht.

Wanneer heeft u een vergunning voor kunststof kozijnen nodig?

Of u een vergunning voor kunststof kozijnen nodig heeft is afhankelijk van meerdere aspecten. Wat en hoe gaat u verbouwen? Maar ook in welke gemeente of wijk uw woning staat en wat voor woning u heeft. Woont u in de stad Groningen? Dan is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen! Daarentegen heeft u in de stad ook vaak geen vergunning nodig als het niet gaat om een kozijn in het straatbeeld maar aan de achterzijde van de woning. U heeft een vergunning nodig als uw project de volgende aspecten bevat:

 • Het realiseren van een aanbouw
 • Het realiseren van een dakkapel vervangen/plaatsen of uitbreiden
 • Het realiseren van een aanbouw met kunststof kozijnen of een kunststof schuifpui

Kiest u ervoor om alleen kunststof kozijnen te laten plaatsen in een bestaande woning, dan heeft u waarschijnlijk alleen een vergunning nodig als uw woning een monumentaal pand is of beschermd dorps- of stadsgezicht. HEPRO adviseert om gebruik te maken van de vergunningscheck bij uw gemeente! Op deze manier voorkomt uw problemen.

Mag ik ook paarse kunststof kozijnen laten plaatsen?

Het is niet altijd toegestaan om gekleurde kunststof kozijnen te plaatsen. Denkt u bijvoorbeeld aan gele, roze of oranje kunststof kozijnen. De gemeente wenst vaak dat er rekening wordt gehouden met het straatbeeld. Een vergunning kan wellicht hiervoor verplicht zijn. Kiest u ervoor om gekleurde kunststof kozijnen te laten plaatsen aan de achterzijde van uw woning dan kan het zomaar zijn dat u geen vergunning nodig heeft! Bij HEPRO heeft u de keuze uit 215 RAL kleuren d.m.v. ColorTop® voor uw kunststof kozijnen, hierdoor heeft u alle vrijheid in kleuren.

Wat stuur ik mee tijdens mijn vergunningsaanvraag?

Bent u van plan om een vergunningsaanvraag uit te voeren dan dient u het volgende mee te sturen tijdens de aanvraag:

 • doorsnee tekeningen
 • foto's in kleur
 • tekeningen van de gevel met voldoende maatvoering 1:100
 • de oorspronkelijke kozijnen met details
 • constructietekeningen

Zorg dat u alles bij de hand hebt als u de aanvraag indient. Dit voorkomt dat uw aanvraag wordt teruggestuurd en dat u wellicht langer op de vergunning zal moeten wachten. 

Hoelang duurt het om een vergunning voor kunststof kozijnen aan te vragen?

Het aanvragen van een vergunning voor kunststof kozijnen duurt ca. 8 weken. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden als u ervoor kiest om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Wist u dat: u kunststof kozijnen kunt laten plaatsen door HEPRO? Wij beschikken over een eigen team met monteurs die ook nog beschikken over het VKG certificaat.

Wilt u ook graag kunststof kozijnen in uw woning? Brengt u dan eens een bezoek aan onze showroom en bespreek met de adviseur de mogelijkheden voor uw woning. Naast kunststof kozijnen, kunt u bij ons ook terecht voor kunststof deuren of kunststof schuifpuien! Heeft u meer vragen over een vergunning kunststof kozijnen? HEPRO heeft alle informatie voor u op een rijtje gezet.