• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Vanaf 2023 Energielabel C voor uw kantoorpand verplicht!

Wat betekent dit Energielabel?

Het minimale Energielabel C voor uw bedrijfspand betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225kWh per m2 per jaar. Deze regel is opgesteld in het Nederlands Bouwbesluit van 2012 omdat de overheid streeft naar een CO2-arme gebouwde omgeving in het jaar 2050.

Wist u dat: u vaak met een aantal kleine ingrepen al energielabel C of hoger kunt ontvangen?

Heeft u op dit moment een energielabel D of lager, dan mag u dit vanaf 2023 niet meer gebruiken als een kantoorpand. Bij een aantal type gebouwen geldt deze verplichting niet, op RVO kunt u hier meer over lezen. Verduurzamen met kunststof kozijnen van HEPRO is een start in de goede richting!

Wist u dat: sinds januari 2021 de berekeningsmethode van het energielabel is veranderd naar NTA 8800? Voorheen werd er gebruik gemaakt van een ander berekeningssysteem namelijk NEN 7120 om energielabels te bepalen. Het vorige energielabel blijft gelukkig nog tien jaar geldig.

Deze verandering in de bepalingsmethode is gebeurd om het voor de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een voordeel van deze verandering is dat u een uitgebreid en gedetailleerd inzicht van de energiezuinigheid en prestatiemogelijkheden heeft en er wordt eén methode gebruikt om alle gebouwen te beoordelen. Tevens wordt deze beoordeling door een vakbekwame energieadviseur geleidt, waardoor u concrete verbeteradviezen ontvangt.

Hoe kan ik energielabel C kantoren ontvangen?

Heeft u een kantoorpand met een energielabel D of hoger? Dan is het noodzakelijk dat u erover na gaat denken om uw bedrijfspand te verduurzamen tot een minimaal Energielabel C. Gelukkig kunt u gemakkelijk in 4 stappen een Energielabel C aanvragen bij de Rijksoverheid. Het stappenplan is als volgt:

Stap 1: Laat uw gebouw controleren door een energieadviseur

Stap 2: Bekijk de subsidiewijzer, want mogelijk kunt u subsidie ontvangen

Stap 3: Laat de maatregelen uitvoeren door een kwalitatief bedrijf voorzien van het KOMO keurmerk

Stap 4: Laat een energieadviseur een energielabel opstellen

Het verduurzamen van het kantoorgebouw kunt u laten doen door de volgende maatregelen te laten uitvoeren; ventilatie, verwarmen isoleren en verlichten van het gebouw.

Het is van belang dat u (een aantal van) deze maatregelen voor 2023 laat uitvoeren en dat er rekening wordt gehouden met de toekomst van energieneutraal leven.

HEPRO

Welke maatregelen kunt u laten uitvoeren door HEPRO?

Kiest u voor HEPRO dan heeft u de keuze uit maar liefst 3 kozijn uitvoeringen om uw bedrijfspand te isoleren. Goed, beter, best zeggen wij bij HEPRO. Wilt u het hele proces uit handen geven? Geen enkel probleem bij HEPRO! Wij hebben een team met gespecialiseerde adviseurs die u graag helpen met het vinden van de geschikte kozijnen. Daarnaast hebben wij een eigen team met VKG gecertificeerde monteurs die alles graag voor u plaatsen. Maak een afspraak met een van onze adviseurs via onze klantenservice.