• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

KOMO

HEPRO is in het bezit van het KOMO keurmerk. Dit is een keurmerk dat de kwaliteit van bouwproducten zoals kunststof producten waarborgt. KOMO is toonaangevend en volledig onafhankelijk. Om het KOMO keurmerk te krijgen moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan. HEPRO voldoet aan al deze voorwaarden een mag daarom het KOMO keurmerk voeren. Wat u ook laat installeren of monteren bij u thuis, controleer altijd of het KOMO gecertificeerd is! 

 

            

 

 

KOMO keurmerk

Om u goed te kunnen uitleggen wat het KOMO keurmerk precies inhoudt, is het handig om te beginnen bij het Nederlands bouwbesluit. Op het moment dat u of een bedrijf gaat bouwen of verbouwen zijn we in Nederland verplicht om ons te houden aan de wettelijke eisen om het bouwwerk voor gebruikers, bewoners en omgeving zo veilig mogelijk te laten verlopen. Men dient zicht te houden aan de voorschriften en checklijsten om het proces zo veilig, duurzaam, gezond en milieuvriendelijk te laten stroomlijnen.

KOMO certificering

HEPRO voldoet al menig jaren aan de KOMO certificering. Het KOMO keurmerk is het bewijs voor kwaliteit. U als klant van HEPRO bent zo verzekerd dat u een kwalitatief goede product aanschaft. Kiest u voor HEPRO dan bent u verzekerd van goede kunststof kozijnen met KOMO keurmerk. 

Wat is het KOMO certificaat? 

KOMO is een onafhankelijke organisatie opgericht in 1962. De organisatie keurt op basis van het Nederlands bouwbesluit producten, waaronder de kunststof kozijnen van HEPRO. Wij vertellen u later hoe de keuring precies in zijn werking gaat.

Het KOMO keurmerk is dé specialist op het gebied van vaststellen van de kwaliteit van producten, processen, diensten en personen in de woon-, infra- en utiliteitsbouw. Het KOMO keurmerk staat voor:

 • kostenbesparing
 • innovatie
 • duurzaamheid
 • vertrouwen   

Wist u dat: KOMO elk jaar 600.000 uur aan controle uitvoert? Dat geeft u als klant een vertrouwd gevoel om te kiezen voor de kunststof kozijnen van HEPRO.

Wat houdt het KOMO keur voor kozijnen in?

Om het KOMO keur op kozijnen  te waarborgen wordt er periodiek gecontroleerd. De kunststof kozijnen van HEPRO worden periodiek gecontroleerd op hun kwaliteiten, technische specificaties, prestaties op grond van het bouwbesluit, veiligheid, inbraakwerend, waterdichtheid en nog veel meer. 

Doordat de kunststof kozijnen zijn voorzien van het KOMO keurmerk worden ze ook periodiek gecontroleerd op de kleurechtheid, visuele gebreken, naden tussen glaslatten en mechanise verbindingen.

Daarnaast wordt ook gekeken naar de montage. Hoe wordt de montage uitgevoerd? Welke stelkozijnen worden gebruikt? Hoe en met wat worden de kozijnen bevestigd?

Verder is het transport en de opslag ook een belangrijke factor. De producten moeten veilig opgeslagen worden zodat er geen beschadigingen of vervormingen kunnen ontstaan. Het is ook belangrijk dat het wordt beschermd tegen vocht en zonnestraling. 

Waarom zou ik kiezen voor een kunststof kozijnen bedrijf met KOMO keurmerk?

Onderstaand 5 goede redenen waarom u kiest voor een bedrijf met een KOMO keurmerk:

 • Staat er KOMO op, dan is kwaliteit een feit. Dit houdt in dat het product voldoet aan de wettelijke eisen van zowel marktpartijen als de overheid.
 • Kunststof kozijnen zijn getoetst door onafhankelijke deskundigen.
 • KOMO kunststof kozijnen verdienen zichzelf terug. De kunststof kozijnen hebben een lange levensduur.
 • KOMO kunststof kozijnen betekent: vakwerk. Werkzaamheden voor het realiseren van het kunststof product zijn vakkundige en gecertificeerd gebeurd.
 • Het KOMO keurmerk bestaat al meer dan 55 jaar. Op KOMO kunt u vertrouwen.
 • Kunststof kozijnen met KOMO zijn duurzaam. U bent verzekerd van kwaliteit maar daarnaast worden de kozijnen op een zeer duurzame manier geproduceerd.

HEPRO heeft het KOMO keurmerk en dit geeft aan dat we kwalitatief goede kunststof kozijnen produceren en monteren. Bent u benieuwd waar u op moet letten als u een offerte aanvraagt en ontvangt? Wilt u geen appels met peren vergelijken? Zorg dan altijd dat u een KOMO kwaliteitsverklaring heeft gezien. HEPRO heeft voor u een pagina samengesteld waar u kunt lezen hoe u het beste offertes kunt vergelijken.

Wat is het SKG keurmerk?

Het SKG keurmerk oftewel Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een onafhankelijke organisatie die controleert op de sterkte en duurzaamheid van het hang- en sluitwerk. Is het hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend? Dan mag het SKG sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

De kunststof kozijnen van HEPRO zijn voorzien van het SKG keurmerk. Naast dat het hang- en sluitwerk inbraakwerend is, geldt dit bij HEPRO voor het hele kozijn. Dit betekent dan ook dat uw gehele kozijn in braakwerend is en niet alleen het hang- en sluitwerk.

 

Het verschil tussen een KOMO kwalieitsverklaring en een KOMO attest

Binnen de kunststof kozijnen branche zijn er verschillende KOMO certificaten. Dit maakt het dan ook lastig voor u om het verschil te herkennen tussen de certificaten. Het verschil in deze KOMO certificaten is ontstaan omdat elk onderdeel in het kunststof kozijn; het staal binnenin, het profiel en ook het hang- en sluitwerk tevens een eigen KOMO attest bevat. Hierdoor kan een kozijn wel uit 5 of meer KOMO attesten bestaan.

Tenslotte kan ook het gehele kunststof kozijn een KOMO kwaliteitsverklaring hebben. Dan zijn niet alleen de losse onderdelen voorzien van de KOMO attest maar is tevens de productie van het kunststof kozijn goedgekeurd volgens het Nederlands bouwbesluit en mag het gehele kunststof kozijn de KOMO kwaliteitsverklaring dragen. Deze kwaliteitsverklaring omvat dus alle onderdelen van het kunststof kozijn. 

KOMO attest

Een KOMO-attest is een kwaliteitsverklaring die de prestaties in het bouwwerk of een deel daarvan waarborgen, in ons geval de kunststof en aluminium kozijnen en de bijbehorende profielen. Deze prestaties omvatten alle aspecten in de toepassing t.a.v. het onderwerp die voor de bouw van belang zijn om kwalitatief hoogwaardige bouwwerken te realiseren en faalkosten te reduceren. Bijgevoegd de KOMO attest van het Decalu profiel. 

Ook is in een KOMO-attest aangegeven onder welke voorwaarden het betreffende bouwproduct, geschikt is voor de in de verklaring aangegeven toepassing. Uiteraard behoort het product, tevens te worden gemonteerd volgens de bijbehorende montagevoorschriften.

Een attest is eveneens een bewijs dat het bouwproduct, bouwelement of bouwsysteem in zijn toepassing kan voldoen aan de relevante Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit. De profielen van HEPRO zijn onderworpen aan de KOMO attest op de specificaties die in het attest beschreven staan en goed gekeurd.

KOMO attest voor kunststof en aluminium kozijnen

Een KOMO attest voor kunststof of aluminium gevelelementen omvat onder andere de toepassingsindicatie voor de verschillende windsnelheidsgebieden in Nederland. De windsnelheidsgebieden zijn in Nederland onder te verdelen in drie categorieën, namelijk:

Windsnelheidsgebied I: Omvat het Markermeer, de Waddeneilanden en Noord Holland ten noorden van de gemeenten Heemskerk, Uitgeest, Wormerland, Purmerend en Edam- Volendam.

Windsnelheidsgebied II: Omvat Groningen, Friesland, Flevoland, de overige Noord Hollandse gemeenten, Zuid Holland en Zeeland.

Windsnelheidsgebied III: Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord Brabant en Limburg.

KOMO windsnelheidsgebieden

De KOMO windsnelheidsgebieden hebben als doel de toepassingsindicatie weer te geven per windsnelheidsgebied in Nederland. Oftewel met de onderstaande tabel kunt u vaststellen tot op welke hoogte de kunststof of aluminium kozijnen, deuren en/of schuifpuien van HEPRO gemonteerd mogen worden in de drie verschillende windsnelheidsgebieden. Binnen de windsnelheidsgebieden tabel wordt er tevens onderscheid gemaakt in een bebouwde omgeving, onbebouwde omgeving en het kustgebied.

De kozijnen van HEPRO zijn ontwikkeld op basis van deze test en voldoen allen aan de maximale PA waarde voor particuliere woningen tot en met de tweede verdieping (een hoogte van acht meter) in windsnelheidsgebied II. Bent u VVV’ er, een zakelijke klant of wilt u de kozijnen, deuren en schuifpuien buiten de gebieden of opgegeven hoogte monteren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Naast de vastgestelde hoogte en windsnelheidsgebieden heeft het KOMO keurmerk tevens een maximale hoogte en breedte afgegeven per type kozijn, kunststof deur of schuifpui. Zie bovenstaande tabel.

Hoe weet ik of een bedrijf een KOMO certificaat heeft?

Controleer altijd of een product, een bouwdeel, een proces of een dienst onder een geldige KOMO kwaliteitsverklaring wordt geleverd. Regelmatig gebeurt het namelijk dat partijen misbruik maken van de goede naam van KOMO.

Via de website van het KOMO keurmerk kunt u controleren of een bedrijf beschikt over een KOMO verklaring. Bovenaan de pagina van KOMO, kunt u zoeken naar andere bedrijven met een keurmerk onder het kopje ‘zoek’.

Heeft u vragen over het KOMO keurmerk of een afspraak maken om onze kozijnen met KOMO keurmerk te bekijken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, we plannen graag een vrijblijvende afspraak in.