Kunststof kozijnen productie

Veel klanten die kunststof kozijnen bestellen zijn benieuwd naar de productie ervan. Wij geven u daarom graag uitleg hoe de hoogwaardige producten van HEPRO worden vervaardigd. Binnen onze fabriek werken we met de nieuwste technische snufjes zoals computergestuurde machines. De productie van kunststof kozijnen verloopt hierdoor probleemloos en soepel. Daarnaast zorgen we er zo voor dat ieder detail klopt en we u een optimale kwaliteit kunnen garanderen!

Kunststof kozijnen productie zagen

De deskundige medewerkers van HEPRO beginnen met de fabricage van uw kozijnen zodra alle onderdelen geleverd zijn door onze leverancier Deceuninck. Stap 1 in het kunststof kozijnen productie proces is het zagen. Dit gebeurd met behulp van een Computer Numerical Controlled (CNC) zaagmachine.

Met deze computergestuurde machine zijn wij in staat om heel precies te werken zonder aan snelheid in te boeten. De CNC zaagmachine kan de 6 meter lange profielen voor de kunststof kozijnen productie precies op maat zagen. Daarna worden de profielen gelabeld met een barcode voor de verdere productie. De code zorgt ervoor dat andere machines de kozijnen juist bewerken.

Na het zagen worden er stalen kokers met dezelfde lengte in de profielen geschoven. Deze kokers zijn bijzonder belangrijk voor een goede vestiging van het hang- en sluitwerk. De stalen kokers voorkomen doorhangen van de kunststof profielen en verlengen daarmee de levensduur van uw kozijnen en kunststof deuren.

Kunststof kozijnen productie freesmachine

Als onze medewerkers het zaagwerk hebben goedgekeurd, volgt stap 2 in het kunststof kozijnen productie proces: de freesmachine. Ook dit apparaat is computergestuurd zodat we de volledige controle hebben en een hoge kwaliteit kunnen garanderen. De CNC-freesmachine leest de eerder geprinte barcode en weet precies wat er moet gebeuren. In deze stap van het kunststof kozijnen productie proces kan de freesmachine onder andere scharnieren-, kruk-, montage- en ontwateringsgaten aanbrengen.

Kunststof kozijnen productie lassen en smelten

Als het zaag- en freeswerk klaar is gaan uw PVC profielen door naar de laatste stap in het proces van de kunststof kozijnen productie: het lassen en smelten. Door middel van spiegellassen worden de voorbewerkte profielen aan elkaar gesmolten tot de bekende vierkante raamwerken. De profielen worden eerst tegen een aanslag gelegd en aangeperst. Een hete spiegel met een temperatuur van circa 247°C wordt daarna 30 seconden tegen uw kozijnen gedrukt.

Zo worden de te lassen oppervlakken verwarmd. Na verwijdering van de spiegel worden de PVC profielen aan elkaar gesmolten en kan het kozijn afkoelen. Het laatste onderdeel van het lassen en smelten in het kunststof kozijnen productie proces is de afwerking. Overtollig lasmateriaal wordt weggefreesd en afgestoken zodat er uiteindelijk een hoogwaardig kunststof kozijn overblijft.

Kunststof kozijnen productie door HEPRO

Wij hopen dat u met de bovenstaande informatie een goed beeld heeft gekregen van de kunststof kozijnen productie door HEPRO. Wij werken alleen met vooraanstaande fabrikanten en ervaren medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat u altijd een product van bijzonder hoge kwaliteit geleverd krijgt. Heeft u genoeg gelezen over de kunststof kozijnen producten door HEPRO en bent u benieuwd wat de kozijnen van uw wensen ongeveer kosten? Op onze website berekent u eenvoudig de kunststof kozijnen prijzen. Zo hoeft u niet te wachten op een offerte en weet u direct waar u aan toe bent!