• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Lekkage kunststof kozijnen

Wist u dat: een van de meest voorkomende oorzaken van lekkage aan kunststof kozijnen verstopte afwatergaten zijn, maar dat stevige neerslag ook de oorzaak kan zijn?

Oorzaken lekkage kunststof kozijnen

In eerste instantie is het belangrijk om na te gaan, of de bestaande situatie veranderd is. Dit kunnen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden zijn of misschien is er onlangs een aanpassing gedaan aan het kozijn. Zijn uw afwatergaten verstopt? Dan kan dit gelukkig gemakkelijk verholpen worden.

Heeft u misschien nieuw straatwerk aangelegd? Want ook dit kan een oorzaak zijn van lekkage aan uw kunststof kozijnen. Het water dat in het systeem zit bij kunststof kozijnen wordt naar buiten afgevoerd via afwatergaten die aan de onderkant van uw kozijn zitten. Uw kozijn heeft als het ware ruimte nodig om het overtollige water af te voeren. Als de bestrating gelijk loopt met de hoogte van uw kozijn, dan is het noodzakelijk om een grindbed te maken. Op deze manier blijft er voldoende ruimte beschikbaar om te kunnen afwateren.

Heeft u ruimte tussen het draaideel en het kunststof kozijn? Dan zou dit misschien de oorzaak kunnen zijn. Wellicht dient u uw raam of kunststof deur opnieuw te worden afgesteld. HEPRO adviseert om elk jaar uw kunststof kozijnen en deuren te laten controleren. U kunt een onderhoudscontract afsluiten. Wij komen dan elk jaar uw kozijnen en deuren controleren. Wanneer de afdichtrubbers van uw kunststof kozijnen zijn aangetast kan dit lekkage tot gevolg hebben. De afname van kwaliteit van het kitwerk kan ook een oorzaak zijn.

HEPRO

Kan ik een lekkage bij mijn kunststof kozijn zelf oplossen?

U kunt zelf op een eenvoudige manier controleren of de afwatergaten van uw kunststof kozijnen verstopt zijn. De afwatergaten vindt u in de onderdorpel van het kunststof kozijn, zie foto's. Nummer 1 is de binnenzijde van het kozijn, nummer 2 is de onderzijde van het kozijn.  Als blijkt, dat de afwatervoorzieningen verstopt zijn, dient u deze schoon te maken met water. Wanneer de lekkage van uw kunststof kozijnen ergens anders ligt adviseren wij u contact met ons op te nemen met onze klantenservice.

                                           

Heeft u lekkage aan uw kunststof kozijn of schuifpui dat u zelf niet kunt oplossen? HEPRO staat graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085 112 2007, te mailen naar info@hepro.nl of door het contactformulier in te vullen.