• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

HEPRO kunststof kozijnen investeert in nieuwe machines!

Na jarenlange trouwe dienst heeft HEPRO twee machines in de fabriek vervangen voor twee gloednieuwe machines. De Thorwesten en de HARWI ORCA Matic 1550 vallen onder het kloppend hart van de kunststof kozijnen fabriek en zijn inmiddels, na een zeer snelle installatie van KRUBA en H&M volledig in functie.

De Thorwesten

Het bedrijf Thorwesten ontwikkeld al meer dan 20 jaar machines voor de bewerking van kunststof profielen. De Thorwesten machine, ook wel freesmachine genoemd, is speciaal ontwikkeld om de volledige voorbewerking van kunststof kozijnen te kunnen automatiseren. Dit scheelt onze collega’s in de fabriek enorm veel tijd en verzekert u als klant van de beste kwaliteit.

Hoe werkt de Thorwesten?

Zoals hierboven beschreven is de Thorwesten ingericht om de voorbewerking van kunststof kozijnen volledig te automatiseren. De Thorwesten is de 2e machine die wordt gebruikt in de HEPRO fabriek om kunststof kozijnen te kunnen fabriceren.

De eerste machine (de zaagmachine) zaagt de 6 meter lange kunststof profielen op maat. Vervolgens wordt elk profiel voorzien van een barcode. Deze barcode zorgt ervoor dat de andere machines de profielen verder kunnen bewerken. Vervolgens is het de beurt aan de Thorwesten.

“De Thorwesten is een waanzinnige machine om in werking te zien!”

Op de onderstaande video is te zien dat de machine voorzien is van verschillende boorkoppen. Deze draaiende boorkoppen hebben allemaal verschillende soorten boren. Op basis van de barcode weet de freesmachine precies waar en met welke boren er gaten dienen te worden geboord in het kunststof profiel. Deze gaten zijn nodig voor onder andere de bevestiging van scharnieren-, kruk-, montage- en het aanbrengen van ontwateringsgaten.

Vervolgens gaat het profiel door naar de 3e machine, de lasmachine. Hier worden de 4 profielen samen gelast tot een kunststof kozijn. Wilt u meer lezen over het productie proces van HEPRO? Bekijk dan de pagina kunststof kozijnen productie

De HARWI ORCA Matic 1550

De tweede machine die HEPRO afgelopen week welkom heeft geheten is de HARWI ORCA Matic 1550. Deze machine is speciaal ontwikkelt voor het zagen van onder andere kunststof panelen. Kunststof panelen worden voornamelijk gebruikt in onze kunststof deuren en voor kozijnen met borstwering

HEPRO

Hoe werkt de HARWI ORCA Matic 1550?

De verticale zaagmachine is zo ontwikkelt dat er zowel horizontaal als verticaal gezaagd kan worden zonder enige inspanning. Daarnaast is de machine uitgerust met een standaard frequentieomvormer voor variabele snelheden en een materiaalsensor die het te zagen materiaal detecteert. HEPRO is ontzettend blij met deze nieuwe machines en willen dan ook KRUBA en H&M houtwerkingsmachines bedanken voor de fijne samenwerking!