• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Ontvang nu 10% korting op kunststof kozijnen, deuren & schuifpuien!

Warm Edge spacer, wat is het?

De keuze is gemaakt, u gaat verduurzamen! Kunststof kozijnen of aluminium kozijnen met een Warm Edge spacer maken het voor u mogelijk om uw woning zo goed mogelijk te isoleren! Wat is een Warm Edge spacer en wat zijn de voordelen? HEPRO legt het u graag uit.

Besparen met een Warm Edge spacer

Besparen met een Warm Edge spacer kunt u doen door te kiezen voor de kunststof en aluminium kozijnen van HEPRO. De kozijnen kunnen geleverd worden met een Warm Edge afstandhouder of ook wel Warm Edge Spacer genoemd. Door te kiezen voor Warm Edge stijgt de isolerende werking van uw kozijn en bespaart u energiekosten.

Normaliter wordt een kozijn geleverd met een traditionele aluminium afstandhouder. Vooruitstrevend op dit gebied is een Warm Edge spacer bestaande uit composietmateriaal op basis van glasvezel. Hierdoor ontstaat een warme glasrand en vindt er minder geleiding plaats waardoor de U-waarde van het glas verbeterd.

Wist u dat: de randen van het glas de zwakke schakel voor het isoleren zijn?

Het is daarom belangrijk om de oppervlakte temperatuur aan de rand van het glas goed te isoleren. Dit wordt gedaan door een Warm Edge afstandhouder in het glas te plaatsen.

Op de foto hiernaast ziet u links de Basic uitvoering met een aluminium afstandhouder en rechts de Comfort uitvoering voorzien van een Warm Edge spacer. Straks meer over de uitvoeringen. 

Voordelen Warm Edge spacer

De voordelen van een Warm Edge spacer zijn belangrijk om te weten voor het maken van de keuze voor het geschikte kozijn. Voordelen van een Warm Edge spacer zijn:

  1. Minder warmteverlies aan de glasranden en koudebruggen
  2. Vermindert de kans op ongezonde schimmelvorming
  3. Een luxere uitstraling
  4. Het is gemaakt van een composietmateriaal waardoor er minder CO2 uitstoot wordt ontwikkeld 
  5. Minder condensatie aan de rand van het glas

Door te kiezen voor een Warm Edge Spacer vormt er zich minder condensvorming aan de randen van het kozijn. Daarentegen is het nog steeds mogelijk dat er zich condensvorming aan in het midden van het glas vormt. Condens bij kozijnen betekent dat uw kozijnen uitmuntend geïsoleerd zijn. U ziet veelal bij Comfort kozijnen in de ochtend. 

Welke uitvoeringen zijn voorzien van een Warm Edge spacer?

HEPRO levert kunststof kozijnen in drie uitvoeringen, Basic, Standard en Comfort. Een Warm Edge spacer wordt bij HEPRO geplaatst in de Standard en Comfort uitvoering. De Standard uitvoering heeft 24 mm HR++ glas met een Ug-waarde van 1.1. Kiest u voor de Comfort uitvoering dan is uw kunststof kozijn uitgevoerd met een 42 mm dikte triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6.

Naast dat u kiest voor Comfort kunststof kozijnen in uw woning en profiteert van een verhoogde isolatiewaarde, kunt u ook nog eens subsidie ontvangen!

De aluminium kozijnen worden geleverd in de uitvoeringen Decalu en Decalu+. Decalu+ uitvoering is het aluminium kozijn voorzien van HR+++ glas met een Warm Edge afstandshouder. Aluminium kozijnen kunt u combineren met de kunststof kozijnen van HEPRO!

Wilt u meer informatie over kunststof of aluminium kozijnen? Of heeft u vragen over een Warm Edge afstandhouder? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.