• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Welk glas in kunststof kozijnen?

De knoop is doorgehakt u kiest voor kunststof kozijnen van HEPRO. De HEPRO kunststof kozijnen worden altijd geleverd inclusief glas. Maar welk type glas kiest u in uw nieuwe kunststof kozijnen? Wat voor glassoorten zijn er en wat is de isolatiewaarde van het glas? Wat moet u doen als er glasschade is? HEPRO informeert u graag.

Kunststof kozijnen glas soorten

Het is mogelijk om in uw kunststof kozijnen verschillende soorten glas te plaatsen. Op het moment dat u kunststof kozijnen uitzoekt kunt u kiezen voor HR glas of triple glas. HR glas wordt geleverd in de HEPRO Basic en Standard uitvoering. Triple beglazing krijgt u bij de Comfort kozijnen. 

HEPRO Basic, Standard & Comfort glas

De Basic en Standard kozijnen van HEPRO zijn beide voorzien van 24 mm dik HR beglazing met Argon gas. De Standard uitvoering is daarnaast voorzien van de unieke WarmEdge Spacer. Deze spacer wordt tussen de glaslagen geplaatst en is gemaakt van kunststof waardoor een koude brug wegvalt. 

De grootste winst van 32% ten opzichte van de Basic uitvoering boekt u door te kiezen voor de Comfort uitvoering van HEPRO. Dit kozijn is voorzien van Triple beglazing van 42 mm dik met een Ug-waarde van 0.6. Bij de Comfort uitvoering is het glas ook voorzien van de Warm Edge Spacer.

 

Wat kosten kunststof kozijnen met triple glas?

Bent u benieuwd naar wat de kosten zijn voor kunststof kozijnen met triple glas? Bij HEPRO kunt u dit direct berekenen op de kunststof kozijnen pagina. U krijgt direct een prijs voor uw kunststof kozijnen inclusief triple beglazing. 

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas kan geplaatst worden in uw kunststof kozijnen. HEPRO adviseert om veiligheidsglas te plaatsen in het kunststof kozijn als het kozijn 85 cm of lager van de vloer af zit. Bij veiligheidsglas kunt u kiezen voor eenzijdig of tweezijdig gelaagd glas. 

Wist u dat: veiligheidsglas ook wel letselwerendglas wordt genoemd? 

Dit heeft te maken met de letselwerende eigenschappen van het glas. Binnen het veiligheidsglas zijn er twee verschillende soorten glas namelijk:

 1. Gehard glas
 2. Gelaagd veiligheidsglas

HEPRO maakt bij de kunststof kozijnen gebruik van gelaagd veiligheidsglas. Door te kiezen voor 2- zijdig gelaagd veiligheidsglas in uw kunststof schuifpui zal tijdens een breuk geen grote scherpe scherven rondom het kozijn komen te liggen, die vaak ernstig letsel veroorzaken. 

Gelaagd veiligheidsglas bestaat namelijk uit 2 of 3 glasplaten met daartussen een PVB folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij een breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Losse gevaarlijke scherven behoren met gelaagd veiligheidsglas tot het verleden. 

Standaard zit er in de kunststof kozijnen van HEPRO geen veiligheidsglas, omdat op veel plekken in uw huis dit niet nodig is. U kunt dus zelf bepalen om dit toe te voegen aan uw order. De adviseur attendeert u hier graag op. Kiest u ervoor om veiligheidsglas toe te voegen dan voldoet het glas uiteraard aan de NEN 3569 norm.

 

Glassoorten kunststof kozijnen

Glassoorten kunststof kozijnen zijn te leveren in verschillen types, waardoor er altijd een uitvoering is die het beste aansluit bij uw leefruimte en smaak. U kunt kiezen uit gefigureerd of bewerkt glas in uw kunststof kozijn of kunststof voordeur. U heeft de keuze uit de volgende glassoorten:

 • satinato wit
 • chinchilla wit
 • barock wit
 • chinchilla brons
 • matglas heldere rand
 • silver wit

Wilt u de glassoorten in het echt bekijken? Breng dan eens een bezoek aan een van onze showrooms.

Glasschade kunststof kozijn

Glasschade aan uw kunststof kozijn komt zelden voor, maar het is mogelijk dat het zich voordoet. Bij glasschade kan het voorkomen dat er een thermische breuk ontstaan door te hoge temperatuur verschillen. Wat is een thermische breuk?

Het ontstaan van een thermische breuk is altijd een natuurverschijnsel en valt daarom niet onder de garantie van het glas. Wenst u meer informatie over thermische breuken? Neem contact met ons op!

Ook kunststof kozijnen inclusief glas?

Als u nieuwsgierig bent geworden naar kunststof kozijnen inclusief glas, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs. Op basis van uw wensen ontvangt u een vrijblijvende offerte. Heeft u een vraag of wenst u meer informatie over onze glassoorten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.