• 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen productie - KOMO & SKG gecertificeerd
  • Kozijnen met montage - Volledige ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • VKG Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit van productie tot montage
  • 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Let op: Wij zijn met bouwvak vakantie van 1 augustus t/m 21 augustus 2022

Duurzame kozijnen

Duurzaamheid staat centraal vandaag de dag! Dit is dus ook een belangrijke factor in het maken van de keuze voor duurzame kozijnen. Want wist u dat, kunststof een zeer duurzaam materiaal voor kozijnen is omdat het materiaal volledig te recyclen is en dat schilderen tot het verleden behoort!

Duurzame kunststof kozijnen van HEPRO 

Kunststof kozijnen van HEPRO hebben weinig onderhoud nodig en beschikken over een lange levensduur! Dit betekent dat hiervoor geen milieuvervuilende producten nodig zijn om de kunststof kozijnen te onderhouden. U kiest voor duurzame kozijnen.

Doordat de kunststof kozijnen van HEPRO lang mooi blijven, weinig onderhoud nodig hebben, weinig energie kosten om te produceren en volledig recyclebaar zijn, zijn kunststof kozijnen van HEPRO duurzaam. HEPRO doet er daarnaast ook alles aan om duurzaamheid bedrijfsbreed na te streven!

VKG keurmerk & duurzaamheid

Sinds juli 2019 draagt HEPRO het VKG keurmerk! U kiest bewust voor service, kwaliteit, duurzaamheid en een perfecte montage uitgevoerd door onze eigen monteurs.

HEPRO kiest voor het VKG keurmerk om u te kunnen garanderen van een top product. Tevens houdt VKG zich bezig met duurzaamheid, wat een belangrijke rol speelt binnen HEPRO. Een circulaire economie speelt de komende decennia een grote hoofdrol in de Nederlandse economie. Helemaal omdat er vanuit de overheid een programma is opgezet om in 2050 in diverse sectoren circulaire te draaien. De ideale wereld is toch om duurzaam te bouwen en produceren en dit te combineren met een economisch model waarin geld verdient kan worden.

Binnen het VKG zal de komende jaren het thema duurzaamheid centraal staan. Aldus Albert Zegelaar directeur van VKG: “Kunststof is het materiaal van de toekomst. Er is geen ander materiaal dat zo goed te recyclen en te hergebruiken is”.

In het onderstaande filmpje kunt u meer informatie vinden over VKG & circulaire economie. 

Duurzame kozijnen tevens het voordeligst in aanschaf en onderhoud!

Naast dat u kiest voor duurzame kozijnen, kiest u ook voor een voordelig kozijn, die weinig onderhoud nodig heeft! Recentelijk heeft VKG een onderzoek gedaan naar de onderhoud- en aanschaf kosten van kozijnen in hout, aluminium en kunststof. Uit dit onderzoek is gebleken dat kunststof kozijnen 38% goedkoper in aanschaf en onderhoud zijn ten opzichte van houten kozijnen! Onderstaand ziet u de woningtypes die zijn meegenomen in dit onderzoek. 

 

     

 

De profielen van Deceuninck

HEPRO werkt met de duurzame profielen van het merk Deceuninck. Deze profielen worden gebruikt voor het maken van uw kunststof kozijnen in onze eigen fabriek in Zuidbroek! De basis kenmerken van Deceuninck zijn innovatief, betrouwbaarheid en duurzaam ondernemen, dit geeft u als klant de zekerheid voor een top kunststof product! 

Deceuninck vindt een circulaire economie belangrijk en past daarom zeer goed en uitermate geschikt bij de duurzame manier van werken van HEPRO. Deceuninck heeft namelijk 21 tennisvelden aan zonnepanelen, heel duurzaam! 

Wist u dat: "Kunststof minstens 10 keer worden gerecycleerd zonder zijn mechanische kwaliteit te verliezen. Met een levensduur van 35 jaar bereikt de potentiële levenscyclus van kunststof producten dus minstens 350 jaar."

Duurzaamheid kunststof kozijnen

De productie van kunststof kozijnen wordt steeds duurzamer. Niet alleen het feit dat het recyclebaar is maar ook dat het relatief weinig energie kost in vergelijking met kozijnen van andere materialen zoals hout. Kunststof kozijnen vergen ook weinig onderhoud, dat betekent dat er ook minder onderhoudsmiddelen nodig zijn wat weer beter is voor het milieu.

Tevens draait de fabriek van HEPRO voor 80% op zonnepanelen! Dit is in 2018 gestart met het bouwen van het hoofdkantoor naast de fabriek in Zuidbroek. Uiteraard is het hoofdkantoor voorzien van onze eigen kunststof kozijnen in de Comfort uitvoering voorzien van triple beglazing.

Daarnaast maakt HEPRO gebruik van een duurzame elektrische 2,5 tons vorkheftruck met een li-lion batterij! De batterij van deze heftruck gaat tot 3 keer langer mee dan een normale batterij. En deze batterij is binnen een half uur alweer 80% opgeladen, duurzaam en efficiënt!

Bent u al overtuigd om te kiezen voor duurzame kunststof kozijnen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en laat u inspireren door onze adviseurs! Een afspraak kunt u maken via 085-1122007 of bij onze klantenservice.