• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
 • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
 • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
 • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
 • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Kunststof kozijnen houtlook

Heeft u een traditionele woning of bent u fan van de natuurlijke uitstraling van houten kozijnen? Dan kan het zijn dat u twijfelt over het plaatsen van kunststof kozijnen. Om toch alle gemakken van kunststof te ervaren kunt u kiezen voor kunststof kozijnen met houtlook. Deze kozijnen zijn voorzien van een kunstmatige houtnerf dat de uitstraling van houten kozijnen nabootst.

Het maken van kunststof kozijnen met houtlook wordt gerealiseerd door de kunststof profielen te bedekken met een Uv-bestendige folie. Deze folie is direct voorzien van de welbekende houtnerf structuur. Dankzij de Uv-bestendige folie heeft u 10 jaar garantie op de kleurvastheid van de kunststof kozijnen met houtlook.

Kunststof kozijnen houtlook prijzen

Het voordeel van kunststof kozijnen houtlook is dat de prijs ten opzichte van houten kozijnen nagenoeg gelijk is maar u direct op onderhoud bespaart. Schuren, schilderen of lakken is verleden tijd. Daarnaast is de isolatie capaciteit van kunststof kozijnen vele malen hoger dan de traditionele houten kozijnen. Met kunststof kozijnen houtlook spaart u niet alleen het milieu maar ook tijd en geld uit.

Kunststof kozijnen houtlook op maat

Kunststof kozijnen houtlook op maat kunt u voor kiezen bij HEPRO. In Zuidbroek staat het hoofdkantoor en de fabriek van HEPRO waar de kunststof kozijnen gefabriceerd worden. Voor onze kozijnen en deuren gebruiken we hoogwaardige profielen van het merk Deceuninck. Dit Belgische bedrijf is koploper in de productie van kunststof profielen in Europa. 

Kunststof kozijnen houtlook kopen

Denkt u erover na om kunststof kozijnen in houtlook te kopen? Dan helpen de adviseurs u graag bij het maken van deze keuze. Vaak wordt er namelijk gekozen voor kunststof kozijnen met houtlook i.p.v. traditionele kozijnen of kunststof kozijnen met een folie. De gedachte hier achter is dat men denkt dat deze kozijnen minder afsteken bij traditionele huizen en meer de natuurlijke look evenaren. 

 

Kunststof kozijnen houtlook versus ColorTop®

ColorTop® is de nieuwste uitvinding van HEPRO en op basis van 22 jaar ervaring ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van kunststof kozijnen, liepen we als fabrikant er tegenaan dat Nederlanders behoefte hebben aan veel RAL kleuren, die niet in de markt beschikbaar waren. Met de komst van Colortop® is dit verleden tijd en zijn kunststof kozijnen en kunststof deuren in alle RAL kleuren beschikbaar! Het gebruik van ColorTop® geeft het kunststof kozijn een mat korrelige structuur. Hierdoor oogt het kunststof kozijn niet 'plastic.'

Neigt u er naar om te kiezen voor houtnerf omdat u bang bent dat de glans van kunststof kozijnen afsteekt? Dan hebben we de ideale oplossing voor u! ColorTop®.

ColorTop® is speciaal door HEPRO ontwikkeld om een oplossing te vinden voor het gebruik van folies op kunststof kozijnen. Er zijn namelijk enkele nadelen te benoemen aan het gebruik van een kunststof kozijn met houtnerf folie.

Voordelen van ColorTop® en Houtlook

Een bijkomende vraag tijdens het ontwikkelen van ColorTop® was om een toplaag te ontwikkelen die tevens een matsatijnen glans heeft en beschikt over een licht korrelige structuur. Om aan deze wensen te kunnen voldoen heeft HEPRO ColorTop® ontwikkeld.

Het voordeel van ColorTop® ten opzichte van standaard folies is dat deze procedé:

 • Milieuvriendelijk is, 100% recyclebaar
 • Leverbaar in alle RAL kleuren
 • Uv-bestendig
 • Matsatijnen glans met fijne matte korrel structuur
 • De toplaag is slijt- en kras vast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in de uitvoeringen: Basic, Standard, Comfort & Classic

Kiest u voor een houtlook dan brengt dit ook voordelen met zich mee. Doordat de kunststof kozijnen een houtlook hebben, geeft dit een traditionele uitstraling aan de woning en behoudt het de stijl. Kunststof kozijnen met een houtnerf structuur kenmerken zich als:

 • hoogglans afwerking
 • 10 jaar garantie
 • beschikbaar in 50 RAL kleuren 
 • een natuurlijke look 

Kunststof kozijnen houtlook & HVL verbinding

De houtlook profielen zijn zowel geschikt voor kozijnen, deuren als kunststof schuifpuien. Daarnaast kunt u tevens uw kozijnen verfraaien met een HVL verbinding. De HVL verbinding is speciaal ontwikkeld om de strakke uitstraling van houten kozijnen te evenaren, waarbij het verschil tussen een houten kozijn en een kunststof kozijn niet meer zichtbaar is.

               

Wat is een HVL verbinding?

Een HVL verbinding ook wel Hollandse hoek of houtlook verbinding genoemd, is een verbinding in kozijnen of kunststof deuren waarbij de hoeken van het kunststof kozijn netjes recht op elkaar zijn verbonden. 

Wilt u een HVL verbinding in uw kozijnen houd er dan rekening mee dat de prijs gemiddeld 20% hoger ligt dan bij een standaard lasnaad. Neem contact op met een van onze adviseurs voor een offerte met HVL verbinding op maat.