Kunststof kozijnen houtlook

Heeft u een traditionele woning of bent u fan van de natuurlijke uitstraling van houten kozijnen? Dan kan het zijn dat u twijfelt over het plaatsen van kunststof kozijnen. Om toch alle gemakken van kunststof te ervaren kan u kiezen voor kunststof kozijnen met houtlook. Deze kozijnen zijn voorzien van een kunstmatige houtnerf dat de uitstraling van houten kozijnen nabootst.

Het maken van kunststof kozijnen met houtlook wordt gerealiseerd door de kunststof profielen te bedekken met een Uv-bestendige folie. Deze folie is direct voorzien van de welbekende houtnerf structuur. Dankzij de Uv-bestendige folie heeft u 10 jaar garantie op de kleurvastheid van de kunststof kozijnen met houtlook.

Kunststof kozijnen houtlook prijzen

Het voordeel van kunststof kozijnen houtlook is dat de prijs ten opzichte van houten kozijnen nagenoeg gelijk is maar u direct op onderhoud bespaart. Schuren, schilderen of lakken is verleden tijd. Daarnaast is de isolatie capaciteit van kunststof kozijnen vele malen hoger dan de traditionele houten kozijnen. Met kunststof kozijnen houtlook spaart u dus direct het milieu, tijd en geld uit.

Kunststof kozijnen houtlook op maat

Omdat we bij HEPRO onze kozijnen zelf fabriceren, rekenen we geen extra kosten voor houtlook kozijnen op maat. Voor onze kozijnen en deuren gebruiken we hoogwaardige profielen van het merk Deceuninck. Dit Belgische bedrijf is koploper in de productie van kunststof profielen in Europa en hebben onder andere de Linktrusion® technologie ontwikkeld. Deze vooruitstrevende technologie zorgt voor een isolatie verbetering tot wel 32%!

Kunststof kozijnen houtlook kopen

Denkt u erover na om kunststof kozijnen in houtlook te kopen? Dan adviseren we u graag. Vaak wordt er namelijk gekozen voor kunststof kozijnen met houtlook ipv traditionele kozijnen of kunststof kozijnen met een folie. De gedachte hier achter is dat men denkt dat deze kozijnen minder afsteken bij traditionele huizen en meer de natuurlijke look evenaren.

 

Neigt u er naar om te kiezen voor houtnerf omdat u bang bent dat de glans van kunststof kozijnen afsteken? Dan hebben we de ideale oplossing voor u! ColorTop®.

ColorTop® is speciaal door HEPRO ontwikkeld om een oplossing te vinden voor het gebruik van folies op kunststof kozijnen. Er zijn namelijk enkele nadelen te benoemen aan het gebruik van een kunststof kozijn met houtnerf folie.

Kunststof kozijnen houtlook versus ColorTop®

Colortop® is de nieuwste uitvinding van HEPRO en is op basis van 21 jaar ervaring ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van kunststof kozijnen, liepen we als fabrikant er tegenaan dat Nederlanders behoefte hebben aan veel RAL kleuren, die niet in de markt beschikbaar waren. Met de komst van Colortop® is dit verleden tijd en zijn kunststof kozijnen in alle RAL kleuren beschikbaar! 

 

Een daarbij komende vraag was om een toplaag te ontwikkelen die tevens een matsatijnen glans heeft en beschikt over een licht korrelige structuur. Om aan deze wensen te kunnen voldoen heeft HEPRO ColorTop® ontwikkeld.

Het voordeel van ColorTop® ten opzichte van standaard folies is dat deze procedé:

  • Milieuvriendelijk is, 100% recyclebaar
  • Leverbaar in alle RAL kleuren
  • Uv-bestendig
  • Matsatijnen glans met fijne korrel structuur
  • De toplaag is slijt- en kras vast
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Beschikbaar in de uitvoeringen: Basic, Standard & Comfort

Kunststof kozijnen houtlook & HVL

De houtlook profielen zijn zowel geschikt voor kozijnen, deuren en kunststof schuifpuien. Daarnaast kan u tevens uw kozijnen verfraaien met een HVL verbinding. De HVL verbinding is speciaal ontwikkeld om de strakke uitstraling van houten kozijnen te evenaren, waarbij het verschil tussen een houten kozijn en een kunststof kozijn niet meer zichtbaar is.

Handig, als schilderen niet je passie is maar je wel van de houten kozijnen uitstraling houdt.

Wat is een HVL verbinding?

Een HVL verbinding ook wel Hollandse hoek of houtlook verbinding genoemd, is een verbinding in kozijnen of kunststof deuren waarbij de hoeken van het kunststof kozijn netjes recht op elkaar zijn verbonden.

Colortop, nu ook beschikbaar in de Basic, Standard & Comfort uitvoeringen!

Als u neigt naar de keuze om een kunststof kozijn met houtlook te kiezen vanwege de matte uitstraling? Dan willen we u graag adviseren om de Colortop® te overwegen.

Wanneer u de Colortop® ziet zal u namelijk al snel overtuigd zijn van de unieke eigenschappen. Dit gecombineerd met de keuze uit onze Basic, Standard & Comfort profielen maakt dat u een volledig op maat gemaakt kozijn krijgt, die waarde verhogend is voor uw huis!