• 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen productie - KOMO & SKG gecertificeerd
  • Kozijnen met montage - Volledige ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • VKG Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit van productie tot montage
  • 24 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
Let op: Wij zijn met bouwvak vakantie van 1 augustus t/m 21 augustus 2022

Kunststof kozijnen kopen: welke kleur is geschikt?

Kunststof kozijnen kopen: welke kleur is geschikt?

Overweegt u de aanschaf van duurzame kunststof kozijnen? Een van de keuzes die u hierbij dient te maken, is de kleur van de kozijnen. Gemiddeld genomen gaan kunststof kozijnen zo’n 50 jaar mee. Dit betekent dat het kiezen van een geschikte kleur niet eenvoudig is!
09-01-2020

Kleuren van ColorTop® voor uw kunststof kozijnen

ColorTop® is een relatief nieuwe aanbieder op het gebied van kleuren voor kunststof kozijnen. Dit betekent niet dat deze coating onderdoet voor gerenommeerde aanbieders. Integendeel, de populariteit van ColorTop® groeit sterk!

Deze aanbieder biedt een breed scala aan kleuren aan, waardoor u vrijwel altijd een smaak vindt bij uw persoonlijke voorkeuren. Door voor ColorTop® te gaan, heeft u de keuze uit alle RAL-kleuren. Een andere reden om voor de kleuren van ColorTop® te kiezen, is dat deze een ietwat matte en korrelige structuur hebben. Dit zorgt ervoor dat de kunststof kozijnen er niet als plastic uit komen te zien. Ideaal, wanneer u uw woning een sfeervolle uitstraling wilt geven!

Of kiest u voor een houtnerf structuur op uw kozijnen?

Reeds beschreven we dat ColorTop® een korrelige structuur aanbiedt. U kunt ook kiezen voor een houtnerf in uw kunststof kozijnen. Met houtnerf lijken de kunststof kozijnen veel op de houten kozijnen rond ramen en kunststof deuren. Zeker bij klassieke panden kan een kunststof kozijn met houtnerf een interessante optie zijn. Zorg dat u de kozijnen een of twee keer per jaar reinigt, zodat ze hun nette uitstraling behouden. De kunststof kozijnen met houtnerf worden in diverse kleuren aangeboden. Kiest u voor een lichte kleur of gaat uw voorkeur uit naar een donkere variant?

Populaire kleuren voor kunststof kozijnen

Hoewel HEPRO u een breed scala aan kleuren aanbiedt, kiezen veel mensen voor een neutrale variant. Populaire kleuren voor kunststof kozijnen zijn onder meer een gladde crème kleur, welke RAL-code 9001 heeft. Ook de crème kleur met houtnerf is populair, evenals een gladde witte kleur (RAL 9016). Het voordeel van deze kleuren is dat u ze ook over een aantal jaar nog mooi vindt. Daarbij is het gemakkelijker om de woning op termijn te verkopen.

Overzicht van andere trendkleuren voor kunststof kozijnen

Onderstaand vindt u een compleet overzicht van populaire trendkleuren van dit moment. Welke van deze kleuren past goed bij het interieur en de stenen muur van uw woning?

  • Gladde crème kleur (RAL 9001)
  • Gladde witte kleur (RAL 9016)
  • Crème kleur met houtnerf
  • Witte houtnerf
  • Houtnerf in antraciet (RAL 7016)
  • Monumentengroen 

 

 

 

Kozijnen voor moderne gebouwen

Eerder beschreven we al dat een kunststof kozijn met houtnerf voornamelijk interessant is bij klassieke panden. De panden hebben vaak ook houten kozijnen in een donkere, of juist witte kleur bij het vervangen hiervan. Een modern gebouw vraagt om een ander type kunststof kozijn.

Bij moderne panden wordt het juist steeds interessanter om voor een opvallendere kleur te kiezen. Neem bijvoorbeeld een kleur als blauw of grijs! Let ook om de omgeving van uw pand.

 

 

 

Kozijnen voor traditionele gebouwen

Wanneer u landelijk woont, komen groene kozijnen vaak goed tot hun recht. Voornaamste voordeel van groene kozijnen ten opzichte van een witte- of crème kleur is dat vuil veel minder snel zichtbaar wordt. In een landelijke omgeving heeft u vaak te maken met wind, wat het vuil tegen uw kozijnen slaat.