• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - KOMO & SKG gecertificeerd (kunststof)
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Kleuren kiezen voor uw nieuwe kozijnen?

Gelukkig kunt u tegenwoordig kiezen uit maar liefst 215 RAL kleuren! Maar hoe kies je nu de juiste kleur, die past bij uw woning en interieur? HEPRO heeft de volgende tips voor u op een rijtje gezet. Wilt u liever persoonlijk advies? Neem contact op! In onze showrooms zijn vele kleurstalen beschikbaar om u te inspireren!

Welke kleur op de kozijnen?

De kleuren keuze van kunststof en aluminium kozijnen is reuze, dus daar hoeft u zich in ieder geval geen zorgen om te maken! HEPRO kozijnen zijn er in 215 RAL-kleuren door het gebruik van ColorTop®. Van oudsher kiezen mensen vaak voor witte (RAL 9016) of crème kleurige kozijnen (RAL 9001). Echter is door het gebruik van ColorTop® zoveel meer mogelijk!

Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende bouwstijlen (baksteen kleuren) waardoor het kiezen van een andere kleur, waarschijnlijk veel beter past bij de stijl en het interieur van uw woning. Een kleur of kleuren kiezen van uw kozijnen wordt hierdoor zeer persoonlijk.

Tip: wanneer u de kleur van uw kozijnen veranderd (het buitenaanzicht, straatzijde) dient u er rekening mee te houden dat u hier geen volledige vrijheid heeft. Het kan zijn dat u hier een vergunning voor moet aanvragen.

Een vergunning is vaak niet nodig als:

  • De kleuren van uw kozijnen aansluit op het straatbeeld
  • Uw nieuwe kozijnen dezelfde kleur hebben als de oude kozijnen

Een kleur of toch kleuren combineren op uw nieuwe kozijnen?

Wanneer u nieuwe kozijnen koopt is het uiteraard mogelijk om kleuren te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof draaikiepraam. Dit raam is uitermate geschikt om twee kleuren met elkaar te combineren. Zo kunt u het draaideel van uw kozijn een donkere kleur geven en het vaste deel een lichtere kleur.

Daarnaast is het met aluminium kozijnen heel goed mogelijk om de buitenzijde van het kozijn af te stemmen op de kleur van uw bakstenen. Vervolgens kunt u de binnenkant van het kozijn afstemmen op uw interieur. Ideaal!

Wist u dat het tevens mogelijk is om kunststof en aluminium kozijnen met elkaar te combineren?

HEPRO

Mijn woning is wit, welke kleur kozijnen zijn geschikt?

In het straatbeeld zien we veel witte huizen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Deze huizen kunnen gestucte woningen zijn of geschilderd. U kunt een waanzinnig mooi contrast creëren door te kiezen voor zwarte kozijnen of een andere donkere kleur. Zowel aluminium of kunststof kozijnen kunnen worden gebruikt in dit straatbeeld.

Wilt u advies in de keuze tussen kunststof of aluminium kozijnen? Neem contact op!

Mijn woning heeft rode bakstenen, welke kleur kozijnen zijn geschikt?

Veel van de woningen in Nederland zijn voorzien van rode bakstenen. Dit komt omdat in Nederland voornamelijk gebruik wordt gemaakt van rivierenklei. Deze klei geeft de rode baksteen, na het bakken zijn typisch rode kleur. Het mooie van rode bakstenen is dat vele kleuren kozijnen er goed bij passen. Een greep uit de kleuren die gekozen worden voor kozijnen in huizen met rode bakstenen zijn: - Antraciet kleurige kozijnen

  • Zwarte kozijnen
  • Staal blauwe kozijnen
  • Groene kozijnen
  • Witte kozijnen

Een combinatie van witte en bovenstaande kleuren zijn ook zeer goede combinaties voor kozijnen in rode baksteen woningen.

Mijn woning heeft gele bakstenen, welke kleur kozijnen zijn geschikt?

Ook woningen met gele bakstenen of crème/gele stuc zijn veel zichtbaar in het straatbeeld. Vooral bij nieuwbouw woningen en project bouw worden de gele bakstenen veel toegepast. Maar welke kleur kozijnen is hierbij geschikt? Vooral donkere kleuren als antraciet, zwart en blauw komen erg goed uit bij het geel. Soms wordt er gekozen voor wit of lichte kleur grijs, als het sterke contrast niet gewenst is.

Kozijnen kleur trends 2021!

Wanneer we kijken naar de kozijnen kleur trends van 2021 spant de kleur Antraciet de kroon. Deze donkere kleur op kozijnen maakt een prachtig contrast ongeacht de kleur van uw bakstenen. We zien bij HEPRO dan ook steeds vaker de vraag terugkomen of de kunststof kozijnen in deze kleur kan worden geleverd. Uiteraard kan dit. De enige keuze die u nog dient te maken is of u de antraciet kleurige kozijnen in de Basic, Standard of Comfort uitvoering wil. Komt u daar niet helemaal uit? Neem contact op! Onze HEPRO adviseurs informeren u graag!