• 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service
  • Eigen NL productie - Hoogwaardige kozijnen, directe besparing!!
  • Kozijnen met montage - Ontzorging met gecertificeerde monteurs
  • KOMO Keurmerk - Gecontroleerde kwaliteit volgens Nederlands bouwbesluit
  • 25 jaar ervaring - Uitstekende kwaliteit & service

Phoenix kozijn

 

Een duurzame oplossing voor het isoleren van uw woning vindt u bij HEPRO. Kies voor het Phoenix kozijn, een kunststof kozijn dat topisolerend, duurzaam en 100% te recyclen is. Door te kiezen voor kunststof, kunt u de levensduur van kunststof kozijnen tot 350 jaar verlengen!

Het Phoenix kunststof kozijn

Het Phoenix kozijn is het nieuwste duurzame kunststof kozijn van HEPRO. Deceuninck, de profielleverancier van HEPRO recyclede al oude kozijnen maar zocht naar een manier om een volledige circulaire economie in kunststof kozijnen op te zetten. Een circulaire economie houdt in dat een kozijn na recycling weer volledig hergebruikt kan worden zonder toevoeging van nieuw kunststof. 

Bij kunststof kozijnen kan het kunststof nu tot wel 10x worden hergebruikt waardoor de levensduur van kunststof kozijnen kan worden verlengd naar maar liefst 350 jaar. Absoluut uniek in 2021 en een waanzinnige prestatie door Deceuninck met de ontwikkeling van het Phoenix kozijn.

Wat is duurzamer kunststof, aluminium of hout?

Met het Phoenix kozijn is kunststof het meest duurzame kozijn. In tegenstelling tot houten kozijnen is de levensduur maar 75 jaar waarbij u ook nog eens om de 5 jaar de kozijnen dient te schilderen om een mooie uitstraling te behouden. Bij aluminium kozijnen is de levensduur op dit moment 50 jaar.

Deceuninck komt met een profiel dat 100% te recyclen is en waar optimaal gebruik gemaakt wordt van het kunststof tot het levenseinde bereikt is. Zo is het nieuwe Phoenix kozijn het meest duurzame kozijn in de markt.

Door oud kunststof een nieuw leven te geven, is er 90% minder energie nodig om nieuwe grondstoffen te produceren. Het Phoenix kozijn is, het nieuwste en enige volledige gerecyclede kunststof kozijn in de markt. Door de levenscyclus van oude materialen te verlengen en de levensduur van kunststof kozijnen zo lang mogelijk te rekken, wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Waarom kiezen voor een 100% gerecycled kunststof kozijn?

Door te kiezen voor een 100% gerecycled kunststof kozijn maakt u een milieubewuste keuze en denkt u aan de toekomst van uw woning.

Kunststof wordt geproduceerd uit de kostbare grondstof aardolie. Deze grondstof raakt in de toekomst op (verwachting 50 jaar) en daarom is het belangrijk om na te denken over een oplossing. Net zoals bij auto’s is er een alternatief door te rijden op elektriciteit i.p.v. benzine. Een fossiele brandstof is namelijk geen onuitputtelijke energiebron en bij de verbranding hiervan komt CO2 vrij. Dit heeft een nadelig effect op het klimaat en de aarde warmt er door op.

Door kunststof opnieuw te gebruiken, draagt u bij aan een duurzamere wereld. Het Phoenix kozijn past precies in deze omschrijving. De next step in duurzaamheid. 

U kiest voor een kunststof kozijn omdat kunststof te recyclen is en u bijdraagt aan de eerste stappen in een circulaire economie. Daarnaast hoeft u bij kunststof niet meer te schilderen en beschikt u woning over een weerbestendig en top isolerend kozijn. Dit maakt het kunststof kozijn Phoenix ook na aanschaf duurzamer en goedkoper in onderhoud. 

Mogelijkheden Phoenix kozijn

De mogelijkheden voor het Phoenix kozijn zijn breed, u kunt uw volledige huis van deuren tot kozijnen ermee voorzien. In elke RAL kleur. Het Phoenix kunststof kozijn is verwant een model uit de Elegant reeks, het kunststof kozijn dat HEPRO produceert. Het kunststof kozijn is een strak model met een verdiept profiel van 115 mm diep en een hellingsgraad van 5 graden. Dit populaire blokprofiel heeft een hedendaagse uitstraling.

Het verschil met het Elegant profiel is dat dit kozijn een verdiept profiel heeft van 115 mm diep en 90 mm breed is. Het profiel heeft een hellingsgraad van 15 graden, waardoor het er iets anders uitziet dan het Phoenix kozijn. Daarnaast is het Phoenix kozijn verkrijgbaar in de massakleur Phoenixwit, waardoor er een tintje verschil in zit met het Elegant kozijn. Kiest u ervoor om uw hele woning te voorzien van kunststof kozijnen?

Dan is het advies om te kiezen voor het Phoenix kozijn. De meest duurzame keuze in kunststof kozijnen. Het Phoenix kozijn kan voorzien worden van een folie met keuze uit wel 50 uiteenlopende kleuren. Het is ook een optie om uw kozijn aan de buitenzijde te voorzien van ColorTop®. U heeft een ruime keuze uit alle RAL-kleuren van de wereld voor uw 100% gerecycled kunststof kozijn!

Hoe wordt het Phoenix kozijn gemaakt?

Benieuwd hoe het recycle proces van het Phoenix kozijn werkt? Deceuninck heeft speciaal voor u een video samengesteld waarin het hele proces van ontwikkeling tot recycling wordt uitgelegd.

Voorbeelden Phoenix kozijn 

Het Phoenix kozijn is het nieuwste pareltje binnen HEPRO! Dit kozijn is het voorbeeld van een circulaire economie. Doordat PVC opnieuw wordt gebruikt, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de levenscyclus van kunststof. Uw Phoenix kozijn is een positieve stap in de richting van een duurzame samenleving waarbij energiezuinig en circulair leven wordt gestimuleerd.  

 

Phoenix kozijn & HEPRO

Het Phoenix kozijn is het nieuwste kunststof kozijn van HEPRO! U gaat uw woning verduurzamen? Kies dan gelijk voor een recyclebaar kunststof kozijn. U kunt kiezen voor een kunststof kozijn voor uw keuken of slaapkamer. Een openslaande kunststof deur voor uw woonkamer behoort ook tot de opties. Het kozijn in het echt bekijken? Breng dan eens een bezoek aan een van onze showrooms.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw woning? Dan kiest u voor een contactmoment met een van onze adviseurs bij u thuis. De adviseurs richten graag een offerte op maat voor u in. Een afspraak kunt u maken via onze klantenservice.